30 vjet nga demonstratat e grave në Ferizaj

23.03.2019 10:37:35
Ferizaji sot kujton dhe nderon gratë dhe vajzat e Nerodimës ku para 30 viteve filluan demonstratat kundër dhunës dhe pushimit të ish-Jugosllavisë dhe Serbisë.

Kjo komunë organizon aktivitete të shumta ku do të zbulohet pllaka përkujtimore kushtuar grave të Balajt, të cilat u ngritën të parat në këmbë kundër represionit të Serbisë.

Gjithashtu në teatrin e qytetit “Adriana” do të mbahet akademi përkujtimore.