A e dini se kush është njeriu që merr pagën më të lartë në botë?

23.12.2016 17:45:40

Drejtori ekzekutiv i Google, Sundar Pichai është bërë personi më i paguar në SHBA.

Ai do të marrë 199 milionë dollarë nga aksionet e “Alphabet”, i krijuar nga prindërit e tij. Kjo e bën atë drejtorin ekzekutiv më të paguar në SHBA. Pichai u bë drejton tek Google pas krijimit të “Alphabet”.

Themeluesit e Google, Larry Page dhe Sergey Brin kanë marrë një përqindje prej 34.6 miliardë dollarë dhe 33.9 miliardë dollarë sipas revistës “Forbes” nga vlerësimi i aksioneve të gjigandit të kërkimit Google.

43­vjeçari Pichai iu bashkua Google në vitin 2004, ku fillimisht menaxher i produkteve si Google Chrome dhe Chrome OS si dhe ishte përgjegjës për Google Drive, gjithashtu ai mbikëqyrje zhvillimin e Gmail dhe Google Maps.

10 drejtorët ekzekutivë më të paguar në SHBA:

1. John Hammergren, McKesson: $131.2m

2. Ralph Lauren, Ralph Lauren: $66.7m

3. Michael Fascitelli, Vornado Realty: $64.4m

4. Richard Kinder, Kinder Morgan: $60.9m

5. David Cote, Honeywell: $55.8m

6. George Paz, Express Scripts: $51.5m*

7. Jeffery H Boyd, Priceline.com: $50.2m*

8. Stephen Hemsley, UnitedHealth Group: $48.8m*

9. Clarence P Cazalot, Marathon Oil: $43.7m 10. John C Martin, Gilead Sciences: $$43.2m