A ka një fund procesi zgjedhor i 6 tetorit ?

20.10.2019 20:26:01
Nga Fatmir Bajraj
Kaluan dy javë nga dita dhe data e mbajtjës së zgjedhjeve t’parakohshme parlamentare në Republikën e Kosovës, dhe ende nuk kemi një rezultat final pëveq atij preliminar të dhënë nga KQZ-ja me datë 7 tetor 2019, përkatsisht një ditë pasi qytetarët e vendit i ishin drejtuar kutive të votimit për t’dhënë verdiktin, pikërisht me 6 tetor 2019. Zgjedhjet e 6 tetorit kaluan në një frymë të një demookracie solide dhe të qytetëruar, shëmbull për rajonin dhe më gjerë, kështu sëpaku rezultoj nga vlerësimet e vezhguesve të huaj të akredituar në Kosovë për të përcjellë procesin dhe monitoruar atë, por edhe nga organizata vendore dhe media. Çfarë e nxori procesin nga binarët ? Fitorja e opozitës përball pozitës, përkatsisht humbja e pushtetit nga kapësit e shtetit, alias ; humbja e PAN-it dhe e ish alatëve të koalicionit qeverisës, pra pakicat dhe Lista serbe të cilët së bashku ishin në më pak se 49 %, karshi LVV & LDK të cilët kishin kap rezultatin e mbi 50+1 % dhe të drejtën absolute për formimin e Qeverisë dhe të institucioneve të dala nga vullneti i Sovranit, u bë kafshatë e pa kaperdishme për shtetkapësit në rreth dy dekada. – Fillimisht u duk sikur u pranua me “sportivitet” verdikti i Sovranit, humbja e zhgjedhjeve dhe shkuarja në opozitë nga ana e “Amës” (PDK-së), së shtetkapësve dhe liderit të saj, Kadri Veseli, por një gjë e tillë ishte vetëm një kurth & mashtrim perfid ngase procesi mori kahje tjetër me metoda interferimi, ndikimi dhe kontestimi të rezultatit zgjedhor duke e kthye procesin mbrapa dhe degraduar atë. – Proceset e ankimimit & kontestimit gjetën mbeshtetjën e pakusht të organit përgjegjës për organizimin dhe mbarëvejtjën e procesit zgjedhor, pra të KQZ-së, e cila ra pre e makinacioneve të humbësve të zgjedhjeve të cilët inicuan numërim e ri-numërim të qendrave të votimit deri në masën e cila knaqë pritjet dhe ambiciet e humbësve të zgjedhjeve të cilët nuk janë mësuar të jenë t’papushtetshëm dhe n’opozitë. Helmimi : mjet & qellim ! Odisejada e ri-numërimit dhe helmimi i komisionëreve kanë një lidhje kauzale, dhe kjo lidhje tanimë nuk është e veshtirë të lexohet e deshifrohet kur shihet qartë qellimi i cili ka për synim përmbysjën e rezultatit të 6 tetorit dhe futjën e “mishit të egër”, përkatsisht ; koalicionit të NISMA+AKR+PD në Parlament, edhe pse ajo nuk e kaloj pragun si ndeshkim nga Sovrani për keq-qeverisjën e PAN-it dhe abuzimin me pushtetin nga ana e z.Limaj & Pacollit. SHIK-u famëkeq nuk lëshon lehtë pushtetin, ngase vetëm imuniteti me pushtet si mburojë, është garancë për ruajtjën e favoreve, privilegjëve dhe pasurive t’paligjshme n’kurriz të taksapaguesve dhe të bugjetit të Kosovës. Zatën, futja e koalicionit parazgjedhor të z. Limaj & Pacolli në Parlamentin e Kosovës, është mjeti me të cilin operon SHIK-u i PAN-it, dhe për qellim ka prishjën dhe deformimin e rezultatit, alias verdiktin e Sovranit të dalë me 6 tetor 2019. Deformimi i verdiktit të Sovranit, përmbysë rezultatin ! S’mund të kemi një deformim rezultati dhe një KQZ kredibile në t’njëjtën kohë, andaj ; nese përmbyset rezultati, përgjegjësit duhet penalizuar dhe ndjekë penalisht për “lëshimet” apo vjedhjet e qellimshme…! Rasti i helmimit dhe deformimi i verdiktit, fshehin në vete gjithë misterin e odisejadës së ri-numërimit e cila mbanë në ankth Sovranin. Manipulimi i rezultatëve duke e futë n’Parlament një subjekt humbës, degradon gjithë procesin, delegjitimon organet dhe e kthenë në pakicë shumicën, pra ish opozitën, LDK & LVV, dhe e bënë shumicë artificiale PAN-in, alias kapësit e shtetit të cilët Sovrani i qoj n’opozitë me 6 tetor. Një Qeveri e derivuar nga një rezultat i sajuar me ri-numërim të qellimshëm dhe manipulativ, nuk është as stabile dhe as legjitime, dhe si e tillë edhe jo-kredibile. Ajo që është humbë me 6, s’mund dhe s’duhet t’fitohet me 16, dhe as me 26 tetor, pikë ! KQZ-ja, t’respektoj Ligjet pozitive dhe Kushtetutën dhe jo t’i nënshtrohet presioneve të PAN-istëve të tërbuar nga humbja, përndryshe le t’shkoj para përgjegjësisë ligjore si autore e shkeljës së vullnetit të Sovranit në vend që t’jet gardian i atij vullneti. Le të instalohet institucioni i përgjegjësisë, duke filluar nga organet & kategoritë Kushtetuese e tutje… Mjaftë është mjaftë !