Arsyeja për erën e keqe nga goja janë PARAZITET. Eksperti kryesor për sëmundjet parazitare tregon metodën e trajtimit nga parazitët

13.01.2020 13:17:53

“KA MIJËRA PARAZITË NE BOTE QE MUND TE NDIKOJNË DHE TE GODASIN ORGANE TE NDRYSHME: TRURIN, MUSHKËRITË, GJAKU, STOMAKUN ETJ. PARAZITËT PARAQESIN NJË KËRCENIM VDEKJEPRURËS PËR SHËNDETIN. DHE E GJITHA FILLON VETËM NGA AROMA E KEQE DHE PA DËMSHME NGA GOJA “

Helmintet ne pankreas:

Parazitët ne tru mund te çojnë deri ne tumore kanceroze:

Krimbat ne zëmër qe çojnë deri ne arrest kardiak:

Parazitët do te largohen nga trupi fale këtij ilaçi!
Botime: Mjeket kane gjetur shkakun e erës se keqe nga goja: arsyeja është nga parazitët. Studimet e fundit tregojnë qe produktet e aktivitetit te jetës janë toksike për trupin e njeriut, por gjithashtu ato krijojnë kushte te favorshme për zhvillimin e parazitëve ne stomak. Kështu qe njerëzit e infektuar nga parazitët shpesh kane erën e pakëndshme nga goja.

Sot do ta diskutojmë ketë problem me kryetarin e qendrës për studimin e parazitëve Marjan Ivanovski.

—Përshëndetje, Marjan Ivanovski! Me lejoni te filloj me një pyetje: A është e vërtete se Tiranë ka zëne vendin e pare për numrin e infeksioneve me parazitë?

« — Po, ashtu është. Për fat te keq, kryeqyteti jone është ne vendin e pare për numrin e popullsisë te infektuar nga sëmundjet parazitare. Arsyeja kryesore – ndotja e mjedisit, neglizhenca e autoriteteve dhe injoranca e popullsisë.»

—Me tregoni, ju lutem, çfarë lidhje ekziston midis parazitëve dhe erës se keqe nga goja?

—Disa vjet me pare mjekësia supozoi qe era e keqe formohet vetëm nga kavitetin oral. Por studimet e fundit kane treguar qe shkaku kryesore vjen nga stomaku (zakonisht shkaktohet nga krimbat parazitare). Shkencëtaret gjithashtu paralajmërojnë qe nuk duhet te jemi indiferente ndaj simptomave te tilla “te padëmshme”. Parazitët mund te shkaktojnë te gjitha sëmundjet e mundshme te renda tek njerëzit
Era e pakëndshme nga goja? Ndoshta trupi juaj është i infektuar me parazitët. Efikasiteti 100%

Unë personalisht mendoj qe rezultatet e studimit pasqyrojnë me saktësi situatën aktuale, çfarë është konfirmuar nga studimet te përsëritura ne qendrën tone. 92% te vdekjeve njerëzorë janë te shkaktuara nga infeksioni i parazitëve dhe ne këto nuk përfshihen rastet e vdekjeve nga sëmundjet. Në shumicën e rasteve ”vdekjes natyrore” ndërlikimi i sëmundjes u transmetua nga një arsye racionale parazitare. Shumica e ashtu quajturave ”vdekje natyrore” janë pasojat e aktivitetit jetësor te parazitëve brenda trupit.

—Ne kuptim parazitët zakonisht kuptohet krimbat e zakonshme. Si ata mund te jene shkakun e erës se pakëndshme ne kavitetin oral dhe e vdekshmërisë?

—Ne fakt te gjithë gabojnë duke supozuar se parazitët janë vetëm helmintet. Ka shume lloje te parazitëve, ata mund te jetojnë ne shume organe te ndryshme te trupit çfarë çon ne pasoja katastrofave. Për sa i përket krimbave parazitare – ata përbejnë një kërcenim te madh. Ata shkatërrojnë traktin gastrointestinal, shkaktojnë nekroze dhe si përfundim – vdekje. Por është shume e vështire për te identifikuar dhe eliminuar parazitët.

Përveç helmëtëve ka shume llojshmëri te parazitëve qe mund te lokalizohen ne mëlçi, tru, gjak, mushkëri, stomak. Dhe shumica nga ato mund ta çojnë trupin deri ne rezultat vdekjeprurës. Dhe vetëm pjesa e parazitëve veprojnë ne mënyre aktive duke shkatërruar gradualisht organet dhe duke vrare trupin. Pjesa tjetër është ne fazën pasive, por ende ndikojnë ne mënyre te dëmshme për trupin, me një numër te madh shterojnë trupin deri te vdekje ne mungese te trajtimit.

Mund te themi me besim qe shumica e njerëzve janë te infektuar nga parazitët. Por problemi kryesor këtu është– identifikimi i tyre. Ne shumicën e rasteve mjeket trajtojnë pasojat serioze nga aktiviteti jetësor i tyre. Edhe me studimin e trupit te një personi i cili ka vdekur për shkak te sëmundjes parazitare, do duhen analizat shtese për te zbuluar parazitët. E vërteta është se shumica e parazitëve nuk është te lehte për tu identifikuar.

—A mund te jepni disa shembuj ilustrues për efektin e tyre te rrezikshmen ne trup?

—Si një shembull unë mund te citoj qindra raste. Por ndoshta me duhet te ndaloj ne rastet me bindëse qe do t’ju lejojnë te gjykoni për shkallen e rrezikut qe paraqesin parazitët.

Se pari, siç u vërtetua, disa lloje te krimbave mund te çojnë ne kancer. Përveç kësaj infektohet jo personi por krimbat. Por qelizat e tyre kancer orë u përhapen ne te gjithë trupin, duke infektuar njeriun. Kjo ndodh kur qelizat e kancerit nga zorrët kaluan ne sistemin limfatik te trupit. Si rezultat ato behën tumor kanceroz. Nëse nuk veproni shpejte vdekja do te vije pas disa muajsh. Vetëm ketë jave ka qene një rast vdekjeprurës i shkaktuar nga ky mekanizmi i tille.

Ne ketë foto: qelizat e një tumori kanceroz te transmetuar personit nga nje krimb parazitar

Një rast tjetër i zakonshëm – infektimi i trurit te njeriut. Kjo çon ne lodhje, nervëzim, nervozizëm te tepruar dhe ndryshime e humorit. Dhe ne faze te mëvonshme, sipas mbushjes trurit me parazitë, zhvillohen sëmundje me serioze, te cila çojnë deri ne vdekje.

«Ne kemi foto te trupave ne te cilat ishte gjetur infektimi i trurit. Por nuk do te doja te tregoja tani sepse është spektakli nervor jo i këndshëm.»

Shembulli i trete – goditja e zemrës njerëzorë me parazitë. Besohet se kjo sëmundje nuk është e zakonshme. Por ne fakt ne disa shifra, krimbat e zemrës janë Brenda afërsisht ne 25% te njerëzve. Domethënë ne fakt çdo katër. Ata janë shkaku kryesor për shumicën e sëmundjeve te zemrës, por kur është fjala për vdekjen e papritur nga arresti kardiak, atëherë ndikimi i këtyre parazitëve llogaritet gati 100% e rasteve te tilla

—Çfarë lloj rreziku tjetër përfaqësojnë parazitët?

«Burrave parazitët i shkaktojnë prostatën, adenoma, impotence, gurët ne veshka dhe fshikëzën. Grave: dhimbje dhe inflamacioni i mitrës, tumori i mitrës, kanceri i gjirit, inflamacioni i fshikëzës. Dhe natyrisht plakjen e parakohshme te lëkurës»

—Si mund te mbrohem nga parazitët? Menjëherë duhet te shkosh për analiza ose janë te mjaftueshme ilaçet?

—Për fat te keq ne ketë moment nuk ka metode te sekt për diagnostikimin e parazitëve te njerëzit. Ne veçanti, situata është e komplikuar nga ekzistimi i numrit te madh te parazitëve (rreth disa mijëra) dhe nga vështirësia e zbulimit te tyre. Vetëm një numër te kufizuar qendrash mjekësore kane aftësinë për te kryer ne mënyre efektive analizat për identifikimin e parazitëve, por çmimi për këto analiza është gjithashtu i larte.

Simptoma te zakonshme qe tregojnë për praninë e parazitëve ne trup:

  • Era e pakëndshme nga goja
  • Alergjia (skuqje, dhimbje ne sy, rrufe)
  • Ftohje e qëndrueshmen, infeksionet e sipërme te rrugëve te frymëmarrjes
  • Sindroma e lodhjes kronike (lodhje e shpejte pa marre parasysh sasinë e aktivitetit fizik
  • Dhembje koke te shpeshta, kapsllëk dhe diarre
  • Dhimbje ne muskuj dhe nyjë
  • Stresi, pagjumësia, humbja e oreksit
  • Rrathet poshte syve

Nëse keni te paktën dy simptoma – ndoshta trupi juaj është i infektuar me parazitë.

Për sa I përket mjeteve aktuale kundër tyre – situata nuk është shume e mire. Për momentin njihet vetëm një ilaç qe ndihmon ne shkatërrimin e parazitëve ne trup ne mënyre komplekse. Ky produkt prodhohet ne SHBA.

—A mund te na tregoni me shume për ketë produkt?

—Ky produkt antiparazitar Germitox, u zhvillua me pjesëmarrjen e një qendre te parazitologjisë dhe një grupi studiuesish te pavarur nga SHBA. Ata krijuan me shume se njëqind produkte te ndryshme, megjithatë zgjodhën Germitox, si produkt me efektive.

Germitox është kompleksi unik me me shume se 7 komponentë. Gjate testeve dhe studimeve ilaçi ka provuar efektivitetin e tij. Sot për sot ky është i vetmi produkt qe zgjidh problemin tërësisht, për Sa i përket çmimit atëherë eksporti i këtij produkti lejon te marrësh një fitim shume te larte. Vendet evropiane janë gati te blejnë Germitox pothuajse për çdo çmim. Por politika e SHBA-se ne lidhje me këtë produkt kufizon eksportin e tij me qellim e realizimit për popullsinë me çmim te përballueshëm Brenda vendit.

Përveç kësaj eksporti ne Evrope do te rris çmimet disa here me shume, zvogëlimi i eksportit lejon te mbajmë çmimin ne një nivel mjaft te pranueshëm.

Germitox A është me te vërtete efektiv? Cili është ndryshimi nga produktet e tjera te ngjashme?

—Si kam e përmendur ne këtë moment Germitox është i vetmi mjet ne bote qe lejon plotësisht pastrimin e trupit nga te gjitha parazitët qe ekzistojnë ne bote. Kjo është arsyeja pse ky produkt kërkohet kaq shume nga kompanitë farmaceutike dhe farmacitë. Germitox. Ne krahasim me produktet e tjera antiparazitare, Germitox ka një efekt për te gjitha parazitët e mundshme ne trup. Me fjale te tjera, produkti lejon te pastroje trupin ne mënyre komplekse, dhe çfarë është e rëndësishme ne kushtet e pamundësisë për diagnozën e sakte. Siç kam e përmendur është pothuajse e pamundur te thuhet saktësisht si njeriu mundet te infektohet me parazitët.Germitox shkatërron dhe heq te gjithë parazitët nga trupi pavarësisht nga vendndodhja – duke filluar nga truri dhe zemra dhe duke përfunduar me mëlçinë dhe zorrën. Këtë detyre nuk mund ta trajtoje asnjë produkt antiparazitare ekzistues ne këtë moment .

Përveç kësaj ai nuk është preparat sintetik për shkak se përbehet tërësisht nga përbërësit natyrale, qe nuk shkaktojnë alergji, çrregullime te tretjes dhe efekte te tjera anësore, qe mund te ndodhin kur merrni preparatet e tjera antiparazitare. Me saktësisht marrja e preparateve te tilla është e dëmshme për shëndetin për shkak te përmbajtjes se përbërësve te ndryshme kimike.

—Mendoj se lexuesit tanë duan të dinë se ku mund ta blejnë Germitox?

Për momentin Germitox mundeni vetëm ta porosisni në faqen zyrtare të internetit . Përpjekjet e shumta për ta sjellë produktin përmes farmacive, sollën si përfundim rritjen e konsiderueshme të çmimit, domethënë shumë here më shumë se kriteret e prodhuesit. Qendra e parazitologjisë- organizatë jo komerciale. Ne nuk kemi për qëllim të fitojmë sa më shumë, por përpiqemi të shërojmë sa më shumë njerëz. Pikërisht për këtë arsye, ne përpiqemi të realizojmë me çmimin më të ulët të mundshëm. Për farmacitë, gjëja më e rëndësishme është të marrin sa më shumë fitim. Sikundër mund të shihet, ne kemi qasje te ndryshme për sa i përket çmimit.

Shpresojmë, që në të ardhmen ne do të mundemi të biem dakord për çmime të pranueshme nga farmacitë. Momentalisht medikamentin mund ta gjeni në dyqanin e internetit. Prodhuesit janë kujdesur që gjithçka të jetë e lehtë dhe e përshtatur – dorëzimi do të bëhet përmes postës ose shërbimit me korrier. Asgjë më shumë seç duhet.

— Çfarë sugjerimesh do të donit tu linit lexuesve tanë përpara se ne të mbarojmë intervistën?

—Do të doja t’ju sugjeroja vetëm një gjë – kujdesuni për shëndetin dhe jetën tuaj. Ju nuk mund ti vini re parazitët në organizëm, por me probabilitet 97-98% ata tashmë janë brenda jush. Ata mund të jenë kudo- në gjak, mushkri, zorrë, madje dhe në zemër dhe tru. Ata, mund të themi, po na hanë ne për së gjalli.