Çfarë kanë bërë njerëzit para zbulimit të parasë? (Video)

06.02.2017 17:18:49

Kur ne mendojmë për paratë, realisht ne mendojmë për metale dhe letra.

Por çfarë bënin njerëzit para zbulimit të parave?

Njerëzit praktikonin shkëmbimin e gjërave të mira materiale me të gjëra të tjera të mira materiale.

Por, një kohë, kur njerëzit donin gjërat që donin dhe nuk mund t’i shkëmbenin me ato që kishin, atëherë filluan të ndodhnin vrasje.

Si shkak i kësaj, paraja doli në shesh për përdorim.

Fakte shumë interesante në lidhje me paratë, do t’i zbuloni në videon e mëposhtme.