Dedikuar kolegës time të hershme, që sot ka ditëlindjen!!!

07.08.2020 22:15:54
Nga Pirro Minella
….” Nga perkujdesjet tuaja per kete femije, ja kalon edhe asaj te nje prinderi per te,,,,,”!!!
……Raportet me koleget e zyres i ndertoja jo veten raporte pune, por edhe ne raporte shoqerore dhe mbi te gjitha njerezore. Sa kisha mundesi i ndihmoja, pasi kisha mbase me shume mundesi.
Nje here nje nga koleget erdhi shume e merzitur ne zyre.Kishte nje hall per nje probleme shendetsor me femijen qe ishte ne rritje. E kishte cuar ne shume doktore dhe nuk po e ndihmonin dot. Dikush i tha te lidhej me ndonje fondacion te huaj, Me vajti mendja ne hyrje te Tiranes ne Sauk ishte nje fondacionmm qe mund te ndermjetesonte per ta cuar jashte per kurim femijen. E dija dhe gjendjen financiare te saj. I thashe qe po ate jave do te rregulloja sherbimin dhe te ktheheshim ne fillim ne Sauk, pastaj te shkonim ne Tirane per sherbimin e kerkuar. Keshtu po ate jave u nisem ne mengjes dhe arritem ne Sauk. Aty takuam drejtoreshen e atij fondacionit, te Fshatit “S.O.S”, nje zonje e vertete. U shqetesua shume per gjendjen e femijes, U lidh ne cast me dike jashte ku kishin edhe qendren e tyre. Mori udhezimet dhe na i transmetoi dhe ne. Kishte dhe doktoreshe ne ate fondacion. E vizituan me kujdes femijen m i hapen kartele,
Na thane te vinim javes tjeter qe te dergonin te dhenat ne qender dhe te nderhynte qe ta shpejtonte sa me shume mjekimin jashte shtetit,
Keshtu e beme dhe javes tjeter te tre Une, kolegia dhe femija ne oren e caktuar arritem tek fondacioni. U plotesua kartela me te dhenat qe kerkonin nga qendra.
Heren e fundit shkuam ku mori edhe dokumentat shoqeruese per ta cuar femijen jashet shtetit ne nje nga spitalet ne rajon,
Ne nje moment dola jashte. Ato qendruan edhe disa momente dhe dolen te dyja. Drejtoresha me jep doren ma shtrengon dhe me thote:
-Pyeta te mamane e femijes, per ju se cfare ishit ju per ta. U mallengjeva shume kur mora vesh se ishit vetem shefi i saj ne pune. Tere kjo perkujdesje ja kalon edhe prindit te femijes. Nuk kam fjale .
….Edhe sot me kumbojne ne vesh ato fjale te arta per mua te asaj zonje……