Despotet rrexohën me shpërthimin e popullit në protesta

10.04.2019 17:55:41
Nga Binak Maxharraj

Despotet ,diktatoret edhe përkundrejtë jetes së tyre luksioze dhe shtypjes së
popullit gjithëmonë e kanë pësu keq,kur i ka kapë
stuhija apo shpërthimi i popullit.Ne vitet e 90-dhjeta diktatri dhe
santrapi i Ballkanit Sllobodan Millosheviq
pasi i zhvilloi katër luftra në ish-jugosllavin qe nga Sllovenija e
deri ne Kosove për te krijuar Serbin e Madhe , por nuk ia doli. Beri
masakra te medha,por te gjitha i humbi.I ndodhi stuhija dhe shperthimi
i popullit.
Protestat për disa muaj nuk u ndalen dite e nate.Me ne fund e mundi
poppulli.Kryeministri i atehershem Zoran Gjingjiq urdhëroi policin dhe ne shtepin
e vet e arrestoi,e futi ne burg dhe e dergoi ne Hage ku e priste
gjukimi për krimet e bëra,e sidomos per ato ne Kosove.Arrestimin e tij
Kryeministri i Serbisë Gjingjiq e pagoi me koke,te cilin e vran
Falangat e Klanit te Zemunit pro Millosheviq.

Por a do të prete i njejti fat edhe pinjollin e tij diktatori dhe despoti
Aleksander Vuqit i cili ka krijuar errësirë të plote,varferi dhe
skamje ne tere Serbin.Si duket do ta këtë te njejtin fat.Qe sa muaj ne
tërë Serbin ndodhi populli,protestat po bahën gjithënjë e me te
medha,me te fuqishme.Kërkohet dorëheqja e tij,arrestimi i tij deri ne
kercnim me vrasje.Si do te perfundoi ky diktator do shohim se
shpejti,por perfundimin e ka te keq,te zymet.

Edhe në Shqiperi Edi Rama i ka te gjitha tiparet e një diktatori mafioz
i cili e beëri vendin rremuej me çmendurin e tij i cili as vet nuk
dine se kah po shkone,çka bene si vepron,e ka kap shtetin ku
korrupcioni dhe papunesija jane te larta. Asnjëherë ne historin e
Shqiperise nuk po ikun me shume te rijte se sa gjate sundimit te
tij. Populli i Shqiperis gadi se eshte pergjysmuar.Bane pazare me
Greket per detin e Jugut me te pasurin ne Adriatik me nafte

Kurse kendej përzihet ne Kosove për korrigjimin e kufijve.Për këtë
është lidhë edhe me djallin serbe per ta shaktërru Kosovën.Mu per
kët arësye edhe ky eshte perfshije nga protestat e medha disa mujshe
njëherë nga studentet e tani i ndodhi populli,Kërkon doreheqjen e
tij,apo edhe rreximin e tij nga pushteti.Eshte per se tepermi arrogant,injorat,trap
dhe i pagdhendur.Perfundimin nuk e ka te gjate,sepse protestat po jane
gjithenje e me te fuqishme.Populli don qe ai te ikë nga pushteti sepse ate e
rrembeu me vota të shitura.

Dhe i fundit despton qendron në këto troje  ëshë Presidenti i Kosoves
Hashim Thaqi.Ky njeri nuk la gur pa rrexu,ne ëmër te lufteës,per ta kap
dhe pushtu shtetin.Shoket e tij te luftes qe e kapen shtetin te gjithe
u korruptuan,u pasuruan me hajni,vjedhje dhe plaqkitje.Eshte nje njeri
qe punon per vehte nuk eshte aspak trensparet,nuke eshte unifikues i
popullit përkundrazi populli e injoron,askush nuk i shkon ne zyre nga lideret e partive
politike.Thjeshtë te ky njeri interesi personal është me i madhe se sa ai
i popullit.Interesi i tij personal eshte aq i madh sa qe ai per kete
edhe e shkaterron shtetin.Gjate sundimit te tij per gadi nje dekade
populli u varferu,e humbem Veriun e Kosoves,i humbem Qakorrin krenarin
e Kosoves Eshte ne rrezike qe ta humbim edhe Veriun e Kosoves,permes
ides se tij per copetimin,ndarjen apo korrigjimin e kufijve për shkak të rahatis së tije

Ligjetë e as Kushtetuten e vendit nuk e përfillë.bile kërkon te ndrrohet për ti
realizuar interesat e tij personala,për ta realizu ikjën nga kapja e Hagës.Prokuroria dhe gjykatat jane te kapura.Korrupcioni po
lulëzon.Rinia po ikë nga vendi bile edhe më shumë se sa ne kohën e
diktaturës.Edhe ne Kosovë ka fillu të levize,të ndodhë
populli.Shpërthimi po i afrohet pikës së vlimit dhe protestat e popullit veq qe skan fillu.Do te
jene protesta te rrepeta,te ashpra por te dinjitetshme deri ne
largimin apo rreximin e tij nga pushteti më të gjitha struktuat përmes te cilave ai e ka kapë,yapu shtetin.