Dikatorët e ri, me logjikë të neofashizmit të vjetër?!

09.06.2019 20:35:19

Nga Skënder MULLIQI

Në shtetet post socialiste të euforisë liberale jo të gjatë , qytetarët gjithnjë e më shumë po deshprohen në kleptokracinë demokrate , po sakrifikojnë edhe lirinë e tyre ,për rend dhe qetësi , duke pranuar të sundohen nga liderë më logjikë autokratike.Fjalori , veprimi dhe sjellja e tyre është e vokabularit propagandistic stalinist .Parelelisht më këtë kemi ngritje dhe fuqizim të neofashizmit, që është logjikë apsurde për shekullin 21.Kjo kërkon një mobilizim të te gjitha forcave të reja creative politike , që kjo logjikë përmbysëse të ndalohet sa nuk është bërë tepër vonë .Mos të ndodhë që qytetarët të përcakotohën ti votojnë prap udhëheqësit të cilët shumë po ngjasojnë në udhëheqës të fashizmit të vjetër. Qytetarët janë mashtruar dhe manipuluar nga diktatura të thëm ashtu digjitale.Janë mashtruar nga njerëzit të cilët janë kamufluar mirë më petkun e demokracisë.Udhëheqesit e proceseve politike janë berë monitorues të mirë së qka flasin dhe mendojnë njerëzit e thjeshtë.Të gjitha këto I kan vu në funksion të realizmit të interesave private të tyre.Gjithnjë e më shumë janë duke na futur në kaos.Mirë po prodhojnë armiqë të mbredshem dhe të jashtëm.Pikërisht duke pasur një logjikë të tillë edhe na janë mbushur trojet etnike më gjithfarë armiqësh, të cilët janë duke na sjellur dëme të mëdha .Në këtë linjë po qendrojnë edhe disa gazetarë propagandist për qmime të vogla.Përgjegjësit shtetërore kur këta nuk ju duhen me , vetëm më një gisht prekin në tastatur duke konstatuar së këta propagandist po rrejnë. Në fakt këta më nuk ju duhen , por që dëmi I shkaktuar mbetet .Por, megjithate , mashtruesit, propagndistët I pret e ardhme e ërrët. Edhe diktarorët do të bien në telashe të mëdha.Nuk do të ndihen mirë ne lekurën e tyre të mbulaur më turp.Shumë do tu dhëmb koka e trupi, së gjthmonë nuk u shkon kungulli mbi ujë.Populli duron por nuk harron.Te gjithë keqpëdoruesit e pronës shoqërore , të korruptuarit dhe ata të ciët I kan keqpërdor pozitat pushtetare kan për të dhënë llogari herdo kur…Për ata që I kan shkaktuar dëme edhe interesit nacional kjo nuk do tu falët .Diktatorët e ri do të vie dita kur do të mbesin te vetmuar, të izoluar, dhe do ta kuptojnë një ditë së jeta e tyre më nuk ka vlerë e as kuptim.Këta po kamufojnë mirë popullin , më ide të cilat as vet nuk iu besojnë …Të mos lejojmë që diktatorët e ri, të përmbysin çdo vlerë shoqërore.Mos të lejojmë që të sundojnë në emer të popullit …Përmbysja e tyre më metoda demokratike ,është shpëtim i madh për shqiparët…