Do thërrasë sa qiejt të çahen! / vargje nga Elida Prifti

05.12.2019 14:43:05

DO THERRASE SA QIEJT TE CAEN !

Do therrase sa te kem fuqine
Sa oshetima te caje qiejt
Per ate vendin e lashte
Per Nemercken ,Gramozin , e Trebeshine

Per c’do gje ,qe ka eren e vendit time
Edhe per nje zall, sembi te cel Lulekukja
Per fushat , e per kodrat ,
Per zhurmen e lumit ,qe pa gjum te le
Se gurgullone papushime

Do therrase, dhe ne litare t’me varin
Edhe si Krishtii, t’me gozhdojne
Mbi te gjitha eshte Atdheu
Dashuria ,mbi te gjitha dashurite.

Do therrase , sa te pelcase
per farverine, papunesine,padrejtesine
Per mizerjen , per njerezit e thashethemeve
Qe luftojne, per veten , pa ndere , e per tu dukur

Do therrase , e s’do pushoje kurre
See ,shkollat turce , kane zaptuar vendin time
Plage , mu shfaqen , edhe ne palce
Nga maskarejte, dhelperaket , e te shiturit

Si ta bej gjumin rehate ,a s,’me thoni
Kur , peshtyma , ne fyte ,po m’thahet
Zemra renkone ne c’do tik ,tak
Kandili , qe te ndricoje
Po prete doren, vaj ti hedhin.