Dua Lipa: Unë sidomos dëshiroj të flas për refugjatët

15.04.2019 13:29:22

Dua Lipa në llogarin e saj në instagram ka postuar foto të ndryshme ku ka paraqitur punen e saj me fëmijet refugjat në foto ajo shkrun pershkrimin:

Kishte më shumë përvojë në hapjen e syve që ishin në Liban për 3 ditët e fundit
duke punuar me fëmijët e mbledhjes së fëmijëve në vendbanimet refugjatë
dhe trajnimin e të rinjve dhe programet e ndërtimit të aftësive. Unë sidomos
dëshiroj të flas për refugjatët pasi ndjej që kam një lidhje personale për
t’i parë njerëzit të përshtaten në çdo rrethanë për të cilën janë futur për
shkak të konfliktit. Asnjë familje ose fëmijë nuk dëshiron të largohet nga
shtëpia. Të gjithë kanë ëndrra. Ata të gjithë e meritojnë barazinë dhe një vend
për të qenë në gjendje të jetojnë, të mësojnë dhe të arrijnë potencialin e tyre
të plotë. Unë gjithmonë besoj tek fëmijët, pasi ato janë e
ardhmja jonë dhe ne duhet të kujdesemi për ta. Ishte një përvojë zemërthyese dhe
emocionale, por shpresëdhënëse, pasi këta fëmijë ende qeshnin dhe buzëqeshin dhe
shfrytëzojnë më së shumti një situatë të keqe. Unë kam përjetuar të gjithë dorën e
parë aktivitetet dhe mundësitë që UNICEF u jep të rinjve që kanë mbetur pa shtëpi
për shkak të luftës në Siri dhe është mirë të shohim se këta fëmijë kanë një
komunitet ku ndihen të sigurt dhe të mbrojtur.