Edhe Gjermania, pro një lehtësimi të kujdesshëm nga bllokimi

03.03.2021 20:22:11
BERLIN, GERMANY - OCTOBER 14: German Chancellor Angela Merkel is pictured during the weekly meeting of the cabinet on October 14, 2020 in Berlin, Germany. (Photo by Florian Gaertner/Photothek via Getty Images)

Kancelarja gjermane, Angela Merkel, pritej të mërkurën për të rënë dakord për një relaksim gradual të masave të koronavirusit me udhëheqësit rajonalë, por rregullat mund të forcohen përsëri nëse infeksionet kërcejnë, sipas draft planeve të parë nga Reuters.

Presioni po rritet mbi qeverinë për të vendosur plane të qarta për të rivendosur aktivitetet normale pas muajsh bllokimi pandemie, edhe pse rastet e përditshme kanë filluar të zvarriten përsëri dhe ritmi i vaksinimit ka qenë i ngadaltë.

Me zgjedhjet rajonale që do të zhvillohen më vonë këtë muaj në dy shtete federale, dhe një palë zgjedhje kombëtare në shtator, politikanët janë duke fajësuar se kush është përgjegjës për ritmin e ngadaltë të vaksinave.