Erdogan dhe Obama diskutojnë ekstradimin e Fetullah Gulenit

20.07.2016 08:10:19

Shtëpia e Bardhë konfirmoi se presidenti turk, Recep Tayyip Erdogan dhe presidenti amerikan Barack Obama biseduan për ekstradimin e mundshëm të Fetullah Gulenit, liderit të organizatës terroriste FETO.

Zëdhënësi i Shtëpisë së Bardhë, Josh Earnest, njoftoi se kërkesa zyrtare në lidhje me ekstradimin e liderit të organizatës terroriste Fethullahçi (FETO) ka arritur tek autoritetet amerikane dhe se ka filluar procesi i shqyrtimit të kësaj kërkese.

Ai bëri vlerësime në lidhje me tentativën e pasuksesshme të FETO-s për grusht shteti dhe kërkesën për ekstradiminin e liderit të saj, Fetullah Gulen.