Erdogan i zemëruar me Perëndimin: Askush nuk erdhi që të më ngushëlloj

30.07.2016 21:56:02

Presidenti i Turqisë, Recep Tayyip Erdogan, ka thënë se Perëndimi duket t’i shikojë punën e veta. Kjo deklaratë e Erdogan vjen pasi BE-ja dhe SHBA-të kishin shprehur shqetësimin e tyre në lidhje me trajtimin e të akuzuarve për grusht shtet nga ana e Qeverisë turke, shkruan Sky News.

Autoritetet kanë thënë se më shumë se 2,000 persona janë duke u ndjekur penalisht nën akuzën për fyerje të presidentit.

Duke folur për kritikat rreth goditjeve të tij pas grushtit të shtetit, Erdogan u shpreh: “Ata thonë se janë të shqetësuar. Shikoni punët tuaja. Shikoni veprat tuaja”.

Ai u ankua asnjë zyrtar i lartë perëndimor nuk e kishte vizituar Turqinë.

“Asnjë person i vetëm nga BE, apo Perëndimi, nuk ka ardhur për të më shprehur ngushëllime”, tha Erdogan.