Etmerrshme, e pa falshme,mizerabël !

16.01.2020 14:42:03
Nga Adem Bytyçi
Që nga qlirimi e deri në ditët e sotit, thujase të gjitha qeverit ,kush më pakë e kush më shumë e zhvaten këtë popull, ia moren pasurit të cilat i’a kishte dhuruar zoti ,për interesat e tyre meskine ,më një fjalë zullumet që ia bënë këtij populli janë të shumta dhe nuk mund të peshohen as me  tonolata ori dhe as me ndonjë  mjet tjetër që e njef historia e vujtjeve njërëzore…
Edhe tani turri i zullumeve vazhdon të njejtin Tempo, po nga të njejtit indivit thujase nuk ka forcë intelektuale apo tjetër mendore për t’i dalë zot këtij populli për t’ia hjek qafet këta,zullumqar pasurit e të cilëve janë maramendëse!
Si është e mundur që në një gjendje të tillë kaq të rëndë as edhe njëherë të vetme Akademia shkëncave , intelektual e mendimtar, nuk e ngritën zërin ndaj këtyre zullumqarëve per t’i demaskuar  dhe për t’iu thënë mjaftë më me kêto zullume ndaj këtij populli të urtë  dhe shumë të vujtur historikisht pa drejtësisht!
Në të gjitha vendet e botës dhe në kuadêr të gjithë popujve të botës, kur popujt zhfrytëzohen në mënyrë të pa skrupullt nga një klasë politike
 e pa dënjë e pa përgjegjëshme e cila në vend që të përmirësojë jetën qytetarëve të saj, asetet e qytetarëve i përvetëson për interesa të paligjshme për tu pasuruar vetë dhe njerëzit për rreth saj, në kêto situata reagojnë elitatë intelektuale për t’i dalë zot popujve dhe qytetarëve të tyre nga zyllumet dhe zyllumqarêt, ndérkaq të ne as njëherë nuk ka ndodh kjo sepse siq mund të pohohet elita intelektuale në vendin tonë thujase është asimiluar në gjirin e zyllumqarëve të popullit për një grusht lek apo për një pozitë krejtësisht të pa rëndêsishme të cilën ia afron klika e zullumqarëve!…
Shpresat janë se u ka ardhur fundi këtyre zullumqarëve për të dhënë llogari para popullit për zyllumet që ia kanë shkaktuar si në rrashin ekonomik po ashtu edhe në atë politikë!