Fluturojnë, Fluturojnë, karrikat/ Veseli:do te ju rrasi SHIK

18.06.2019 08:37:45

Nga Binak Maxharraj

Kur isha nxënës në kl.parë të fillorës mesuesi na i demostronte gjësendet që fluturojnë nga ato q nuk fluturojnë,dhe thoshte lluturon,fluturon dallemdyshja,fluturon zogu,na thoshim së fluturon,mësusesi vazhdoi fluturon karrika,prap na sa ishim të habitur thamë fluturon,mësuese na tha jo korrika nuk fluturon.Por,edhe karrikat po fluturojkan.Kjo u pa ne disa tubime zgjerdhor të LDK-së në të cilat edhe karrikat po fluturojnë

Në tubimet zgjedhore nëpër degët e LDK diçka nuk po shkonë mirë,nga jashtë ka hyer një dreq i madh,një virus i cili po e prishë imazhin e zgjedhjeve,po fishkllojnë grushtat,po fluturojnë karrikat.Situat,kjo jo e lakmueshme për LDK-në.Një situatë e këtillë duhet të menaxhohet e jo të kërcnohet më përjashtim nga Partia

Nese karrikat fluturojnë si revoltë për garniturën e vjetër të LDK e cila qe shumë vite e ka kapë Partinë dhe duhet të largohet unë jamë për atë qe karrikat të fluturojnë edhe me tej derisa kjo kastë,kjo garnitur,këta pleq të cilët janë ba pengesë për reforma në LDK  edhe janë të kapur,të lidhur më Partit tjera qe nuk ia don të mirën LDK, të largohën ose te largohën me forcë,qoftë edhe më forcen e karrikave

Por si dukët virusi ka hyrë nga jashtë nëpër deget e LDK,por ky viruis është tanimë për disa vite edhe brenda vetë LDK.Është fjala për infektimin me virusin SHIK,i cili është shpërndar nepër shumë parti,e më se shumëti në LDK.Ka kuadro të vjetra të LDK qe haptas bashkëpunojnë më këtë virus,për intersa e veta ne dam të LDK.Shprehja e Kadri Veselit se “do të ju rrasi SHIK”po funksionon,funksionoj edhe atehërë kur e ndau LVV duke ia nda 12 deputet,tashti ky virus është rras edhe në LDK për ta shkaterruar,por edhe vetë disa anëtarë të Kryesisi e bëjnë punën e djallit duke filtuuar më SHIK-un,duke ia ba me sy.Ja një shembull konkret çka i duhet një Ismet Beqirit,një Lutfi Hazirit të marrin pjës në emisionin antikombëtar  Tv Klan të Baton Haxhiut.Një parti korrekte,stabile e qendrueshme këtyre njërëzve qe te nesermën është dashtë pa kurrfarë diskutimi të përjashtohën nga Partia.

Pra këtu qendron jostabiliteti i LDK,e cila qe sa vite në vetëkënaqesi trumbëton se është parria me e madhe,e para në vend.Por,jo LDK nuk mund të shkojë përpara më këtë garnitur të vjetër,më njërëez të SHIK-ut brenda LDK të cilët kurdoher mund të krijojn trazira nëpër degë dhe në vetë LDK-në.Anetarësia e LDK duhet që të mobilizohet qe të pastrohet LDK,separi nga garnitura e vjetër,të marrin LDK njërëzit përmbrenda e saj,nga njërez të rinj të zotet aqe ta qojnë Partin përpara,dhe të cilet do te ishin tmerri për PDK dhe SHIK-un.

Dhe mu për këtë që LDK të reformohet nga mbrenda me kudra të reja nese është nevoja karrikat të fluturojnë per hava edhe më tutje përderisa kjo garniturë e vjeter e infektruar me virusin SHIK të largohet nga LDK.Kjo është e domosdoshme të ndodhë.Pa reforma të brendshme LDK nuk mund të ecë përpara.