Fotografi nga Kosova që po bën emer në Norvegji

08.01.2018 14:48:06

Te shumte jane bashkatdhetaret tane ne vende jashtë Kosovës, qe kane arritur sukses ne fusha te ndryshme duke na bere krenare dhe duke i treguar botes se ne Shqiptaret shkelqejme dhe kemi aftesi te gjithanshme si ne shkollim ashtu dhe ne biznez .

I tille eshte bashkatdhetari yne i nderuari Fehmi Sejdijaj i cili vjen nga Runiku i Drenices. Fehmiu u brymos qe i vogel me dashurine per atdheun dhe per lirine . U shqua qe i vogel per dashurine e tij te madhe per boten e sporteve. Talenti i tij dhe shpirti i tij luftarak beri qe Fehmiu te luante ne Gjermani per 6 vite me rradhe me klube profesioniste në të njejten kohë Fehmiu studion ne Dramen te Norvegjise si personel i specializuar per abuzimin me lendet narkotike duke shkelqyer si student .

Pas perfundimit te studimeve punesohet prane spitalit universitar te Oslos ne psikjatrine ligjore duke na bere krenar me arritjet e tij ne studimet shkencore qe mbajne firmen e Fehmiut . Por asnjehere Fehmiu se fshehu brishtesine e tij dhe dashurine e tij per artet . Arriti me pune e sakrifica megjithese koha dhe programi i tij eshte shume i ngjeshur te angazhohej me artin e fotografise dhe te behet nje nder fotografet me profesioniste te Oslos .

Peisazhet , portretet , boten e kafsheve qe na percjell e ngrijne Fehmiun ne lartesi e fotografeve me me ze me origjine shqiptare si Fadil Berisha etj .