Fuqia shëruese e meditimit

18.02.2017 12:12:26

Nga Ahmet Asani

Njeriu i sodit i eshte nënshtruar shprehive te shumta negative dhe shpesh kur vendos per diçka mendon se kete e ka bere me vetedije dhe ne harmoni te plote me shpirtin e tije. Ne fakt njeriu i ketij shekulli eshte aq shume i skllaveruar nga shprehit negative sa qe ne fakt jane hormonet e streseve ato qe percaktojne vendimet qe merr ai e jo vetedija e shpirti i tije!
Stresi qoftë fizik apo emocional mund te ndikoj negativisht ne genet tona deri ne ate mas sa edhe t’i çkyq ato plotësisht! Njerëzit ne gjendje te tille te stresit dhe frikes, nuk arrinë te kene energji per t’u sheruar, sepse me teper se 40% te energjise e harxhon per ta mund stresin! Me pjesen e energjise së mbetur organizmi funksionon sikur qe funksionon çdo sistem ne gjendje te mbijeteses – gjendje alarmi dhe normal se në një gjendje te tille nuk bene pune as mjeku as terapia e as barnat per tu sheruar!
Ne shendetin tone me shume kanë ndikim bindja, besimi dhe lutjet se sa genet. Nuk jane genet ato qe percaktojne fatin tone, ato jane vetem sinjale qe na tregojne se nga duhet te shkojme. Ne rast te prishjes se ekuilibrit – smundjes, eshte truri yne, shpirti ai qe duhet ti angazhojë genet ne procesin e riparimit te organizmit.
Arma me e forte ne kete drejtim eshte meditimi! Medutimi ne fakt neutralizon stresin kete armik te madh te organizmit tone gjenetik dhe i kthen organiznit kete 40% te energjise qe humbet dhe riorganizon gjktha genet tona te nevojshme per sherim! Meditimi eshte ai qe neutralizon shprehite negative qe na marrin energjine dhe aktivizon cdo qelize te nevojshme per tu sheruar! Truri luan rol kyq sepse truri nuk njeh kufi, ai zhvillohet gjate tere jetes, truri eshte ai qe pergatit shpirtin dhe trupin per te filluar sherimi, krijon gjendjen e deshiruar dhe dergon sinjale çdo qelize e çdo geni qe te filloj sherimi.
Me vetem 20 minuta meditim ne dite, me besim, dashuri e lutje e falenderime ndaj krijuesit e gjithesise ne mund ta sjellim veten tonë ne gjendje te tille shpirtrore me plotë energji pozitive, qe te angazhojme e sistemojme çdo gen tonin ne vendin e duhur, dhe ta mundim çdo smundje!