Furtunë pa stuhi

11.03.2020 12:07:54

Nga Binak Maxharraj

(Nuk besoi së Amerika deshiron qe Kosova te kethehet në vitin 1999 të cilës i vinte era shkrum me prriocka lumejsh gjaku qe rridhin nga gjenocidi serb)

Politika e SHBA nuk është politikë sot për nësër e as prej një viti ne vit.Politika e SHBA është politikë afatëgjate e sigurisë e projektuar sipas interesave gjeo-strategjike të sajë në botë.

Politika e SHBA-ve nuk është furtunë e as stuhi e cila ndërron sipas deshirës se individeve.Prandaj askush e kush do çoftë e as ndonj; mistrec,as senatori David Perdue, e as amabasadori Richard Grenell nuk mund ta ndrrojnë politikën strategjike afatëgjate të SHBA.Intersat e SHBA si ne Kosovë dhe gjithandej nepër botë janë të natyrës gjeo-strategjike afategjate.

Amerika nuk mund ta ndryshoi politikën e vetë strategjike as sipas deshirave te Hashimoviteve, Kadrioviteve,Isoviteve te cilët Kosovën e shkerthyen qe 20 vjete duke e vjedhe dhe plaqekit të cilët populli i nxori ne opozitë,te cilët se duan Albinin e pakorruptuar të qeverisë me Kosovës sepse do te kërkoj llogari nga ata,te cilët po mundohën me shumë dredhi ta heqin nga pushteti

Por ata kane harruar se Albinin e zgjodhi populli,dhe përseri dhe përseri do ta votojë,sepse punon për popullin dhe është i pakorruptuar, bile edhe shumë me proamerikan se sa aktoret e Pronto mafisë.

Nuk hyeri Ameika ne Kosovë për te dalë sipas tekeve te ndonjë senatori apo ambasadori .Ajo ka hyer këtu për ta shpetuar një pupull nga gjenocidi dhe asgjesimi serbë.Interesi strategjik i SHBA ne Kosovë është afatëgjatë sepse bash këtu në Kosovë është kufiri ku ndahën dy sverat ajo e Përendimit dhe e Lindjes.

Prandej, as kush e aq me pak Amerika deshiron qe Kosova te kethehet në vitin 1999 të cilës i vinte era shkrum me prriocka lumejsh gjaku qe rridhin nga gjenocidi serb.