Gjarpëri i plagosur është shumë i rrezikshëm

04.05.2019 23:59:01

Nga Binak Maxharraj

-Në Berlin shkuan të ndarë: Hashim Thaçi për ta ndarë, kurse Ramush Hrajdinaj për ta mbrojtë Kosovën nga ndarja,coptimi,

-Mos të harrojmë se kurthet e Gjarprit të plagosur edhe pas Berlinit do të vazhsojnë.

Kreret e Kosovës Hashim Thaçi dhe Ramush Harajdinaj as së si të rrahin të njejtin tel.Ata shkuan në Berlin të ndarë,pa kurgja të përbashkët ne mendime,veq trupat e vetë i moren me vehte.Këta e urrejnë njeri tjetrin,njeri është i shitur e tjetri është i blemë.

Në Berlin filloi lufta titanike midis tyre ne prani te Kancelares Gjermane Angela Merkel dhe Presidentit te Francës Marconit.I nxorën shpatat.Dy shokët e idealit për ndarjën e Kosovës Hashim Thaçi dhe Aleksandër Vuçiq para mysafireve i nxorën hartat dhe haptas e banë te qartë para botës së deshirojnë ndarjën e Kosovës.Aty ishte edhe lahperi me shizofreni pro greku dhe pro serbi Edi Rama për tu u ndihmu në këtë projekt,sepse Edi Rama me 2015 këtë projekt me Vuçiqin e kishin nisë ne Nish.

THaçi dhe Vuçit si të pa turp qe janë u munduan ti spjegojnë musafirëve perparesit dhe ho humbjen e një pjese te Kosovës.Të dyt ishin te çartur Vuçiq kërkonte Veriune e praruan ne ar sepse kujtonte se ishte pronë e tyre,kurse Thaçi lemeriste se do ta mrrim Luginën e Presheves,pa dhanë asgje.

Kancelarja Angelina Merkel u nervozu me budallaqet e tyre.I shikoi me nerveri dhe si gjhtëherë ju tha trup:s’ka ndarje te Kosovës as nuk do te këtë dhe pikë.Thaçi i turperuar qe e nxori atedheun ne shitje u la pas dore në Berlin nuk u mor kush ma me te,mbeti i vetmuar,si qyqan.

Nga ana tjetër Kryeministri Harajdinaj ne menyrë titanike në Belin nise betejën për rreximin e idies së Thaçit.U përkrah fuqishëm,u respektu,u fuqizu dhe u ba figura kryesore e Samitit duke e lënë Hashim Thaçin si të çkulaftë.Mediat theksuan fjelën e Ramushit kur tha se ndaljën e Kosovës ne Berlin nuk e kisha leht.Mediat anë e mbanë botës raportuan se e patë puna e ndarjës së Kosovës,ajo u vorros në Berlin.

Por nuk thonë kotë ruaju gjarprit të plagosur sepse është shumëfish më i rrezikshëm.Mjënjëhrë më ra në mendje një video kur një njeri në Afrikë ia preu kokën gjarprite,po papritur koka e gjarprite kërceu dhe e kafshoi njeriun i cili ia kishte pre kokën dhe pas pak vdiq.

Gjarpri i jonë pashtu është i rrezikshëm qoftë më kokë qoftë pa kokë.Kurthat e gjarprit po vazhdojnë,ai s’po mundë të pajtohet se i deshtoi projekti për ndarjën e atedheut te vetë ne dobi te shkaut serbisë.Kanë nisë lëvizjet e mshefta,sekrete midis treshes Thaçi-Vuçiq-Rama për të gjetë modele tjera se si mund të shprëthejnë në kët drejtim.Po mbldhën msheftas.Sepse sipas Thaçit fjale e dhanë Vuçiqit për ndarjën e Kosovës do ta realizoi meçdo kushtë.

Pra në këtë drejtim nuk duhet të njihemi të ralaksuar se ndarja e Kosovës vdiq në Berlin.Jo,është mashtrim të mendohet kështu.Gjarpri se bashku me gjarperijt tjera nuk duhet më i lanë rahat,duhet përcjell hapëpas hapi për ti penguar ne qelimin e tyre makabër.

Pra,Kryeminister leshoja pas Hashim Thaçit çakëj lë ta përcellin,mos ti çkapen ne çdo hap,sepse ketij njeriu nuk i zihet besë,është i pabesë,sepse ai qe e copton vendin e vetë nuk di së si mund ta çuajmë ndryshe dhe nga se lëkuar e tij na qenka me e shtrenjët se sa ndarja e Kosovës.O tempora,o moris,thonin latinet e vjetër.