Gjenerali Lame: Aktakuzat kundër Thaçit e Veselit janë të ndikuara nga shërbimet serbo-ruse

04.07.2020 21:43:57

Ushtria Çlirimtare e Kosovës nuk ka kryer krime thotë gjenerali Kudusi Lame i cili atë kohë ishte komandant i zonës së Kukësit. Gjenerali Lame thotë se aktakuzat e pakonfirmuara nga Dhomat e Specializuara kundër presidentit Hashim Thaçi dhe kryetarit të PDK’së Kadri Veseli, janë të ndikuara nga shërbimet serbo-ruse.

Për luftëtarët e UÇK-së Lame thotë se shkelën vetëm një herë diciplinën, kur nuk donin të qëndronin në kampet stërvitore por ishin të flakët që të futeshin menjëherë në luftë për ta mbrojtur atdheun e tyre.

“Jam i bindur se nuk ka kriminelë në radhët e Ushtrisë Çlirimtare të Kosovës”, tha Lame për RTK’në.

“Ushtria Çlirimtare e Kosovës ka qenë ushtria më e disiplinuar që mund të ekzistojë”, thekson ai.

“Kjo Gjykatë është me paga të majme, askush nuk është i çmendur që të mbylli ciklin dhe të ngelet pa punë. Kam bindje që në UÇK nuk ka kriminalitet të këtyre lloj natyrave qysh i organizojnë ata”, tha Lame.

“Djemtë e UÇK’së e kanë kryer detyrën e tyre”, tha ai.

“Të gjitha akuzat sikur bëhen në zonën që e kam komanduar unë. Pse nuk më thirri askush mua me m’pyet. Pse s’më thirri dikush e me m’thënë se si këta kriminelë kanë vepruar në zonën tënde”, tha Lame.