Gruaja në Etiopi i nënshtrohet provimit 30 minuta pas lindjes

11.06.2019 14:39:00

Menjëherë pas lindjes, Almaz Derese iu nënshtrua provimit në një shtrat spitalor.

Një grua në Etiopi i është nënshtruar provimit në një shtrat spitalor vetëm 30 minuta pas lindjes.

Almaz Derese, 21 vjeçe, nga Metu në Etiopinë perëndimore, kishte shpresuar të ulej në test para lindjes së saj, por provimet e shkollës së mesme u shtynë për shkak të Ramazanit, raporton “Bbc”.

Almaz tha se studimi gjatë shtatzënisë nuk ishte problem dhe ajo nuk dëshironte të priste deri në vitin e ardhshëm për t’u diplomuar.

Ajo mori të hënën provimin e saj të gjuhës angleze, amkarike dhe matematikore në spital dhe do të ulet testimet e saj të mbetura në qendrën e provimeve gjatë dy ditëve të ardhshme.