Ish presidenti Rugova rreth kufijve…

25.08.2018 13:12:36

Nga Sevdail Hyseni

Presidenti historik i Kosovës, dr. Ibrahim Rugova, në revistën e vetme shqiptare të Luginës së Preshevës “Jehona”, nr. 8-9, tetor-nëntor 1992, para 26 vitesh, në një Intervistë ekskluzive, me kryeredaktorin Sevdail Hyseni dhe redaktorin Mexhid Mehmeti, u pat shprehur, midis tjerash, edhe lidhur me ndryshimin e mundshëm të kufijve midis Kosovës dhe Serbisë.

Në vijim e keni një pjesë të intervistës ekskluzive e cila në atë kohë u prit me reagime të forta nga organet shtetërore të Serbisë, duke u ndaluar, konfiskuar dhe duke u gjobitur drejtuesi i saj.