Kimi & Kadria !

17.06.2019 22:01:06
Nga Fatmir Bajraj
Një ftyrë, një imazh, një kulturë & sistem ! Konventa e 9-të, e Partisë-Shtet, e Partisë së “popullit” & Kadrisë ! Kadria i Kosovës sikur Kimi i Koresë : “PDK-ja do jet partia ma e madhe n’vend, ngase e çliruam dhe e pavarsuam Kosovën, por do ta bëjmë edhe shtetndertimin, sikurse po japim shembullin ma t’mirë, në luftën kundër krimit & korrupsionit, zhvillimin ekonomik dhe integrimet Veri-Atlentike. U nisëm nga një grup i vogël i UÇK-së, kundër një ushtrie t’madhe dhe t’fortë, por neve vepruam, kishim guximin dhe besuam në fitorën tonë, dhe ja ku jemi këtu, si PDK ; ma e mira, ma e madhja dhe shembulli për shqiptarët dhe rajonin. Dhe n’fund ; Si PDK, me “Dekadën e Re”, do ecim tutje të permirsojmë jetën e qytetarëve ; n’arsim, n’ekonomi, n’shendetësi, n’punësim, duke e qeverisë e vetme vendin.” Fol Kadria n’Konventë, e unë s’u besoja as syve e as veshëve : Thas më vete : A është more ky, Ai Kadria i SHIK-ut antishqiptar, që e njoh unë si parën e kuqe ? A është more ky, Ai Kadria & banda e Tij kriminale që vrau Ilir Konushevcin, Ahmet Krasniqin, Behadin Allaqin, Ekrem Rexhen…? A është ky, Ai Kadria i t’gjitha vrasjeve politike ; gjatë e pas luftës n’Kosovë ? A është ky, Ai Kadria & banda e Tij, i përfolur për bos të krimit & korrupsionit, për fajde & haraq, për zhvatje & detyrim të mitosë ? A është more ky, Ai Kadri SHIK-u, Kadri PRONTO & Kadri PAN-i që e ka formue qeverinë me Vuqiqin, armikun e përbetuar të Kosovës & shqiptarëve ? PO, Po, ky është vet Kadria & banda e Tij ! A ka shqiptarë që e ndjekë pas dhe e adhuron ? S’di a ka dhe sa janë, por ajo që di , është : Të gjithë ata që ndjekin një hajn të tillë : Janë t’shitur, sahanlepirës, puthadorë, servil, si dhe t’pa sedër e dinjitet. Të tillët janë gjithmonë me t’fortin (shtet-kapësin dhe pushtuesit), e pse jo edh edhe me armikun e popoullit të vet…! Mos çofsha n’lekurën e tyre…!
“Zot, fali ata që s’dijnë se ç’bëjnë”, amen ! f.b