Kinë: Hapet për trafik ura më e lartë në botë

29.12.2016 22:28:10

Më në një lartësi prej 565 metra mbi shkëmb në jugperëndim të Kinës, për të cilën mediat shtetërore kineze thonë se më e larta në botë, u hap sot për trafikun.

Gjatësia e urës është 1.34 kilometra, ura lidh Sjuanvej në provincën Yunnan dhe rajon Suiceng në provincën Guizhou, raportoi Reuters, transmeton lajmi.net.

Ndërtimi i urës mori tre vjet, dhe ka investuar rreth 140 milionë $, raporton China Central Television (CTV).

Ura, e cila ka katër korsi, do të shkurtojë udhëtimin nga Sjuanveja në Suiceng në më shumë se katër orë.