Koret raciste të serbëve në Beograd ndaj Ibras, UEFA hap hetimin për klubin e Crvena Zvezda

23.02.2021 23:03:20

UEFA caktoi një hetues disiplinor të martën për të parë pretendimet se Zlatan Ibrahimoviç ishte sulmuar me sulme raciste gjatë ndeshjes mes AC Milan dhe Crna Zvezda në Beograd javën e kaluar.

Ibrahimoviç ishte ulur në tribunë si një zëvendësues gjatë ndeshjes së Ligës së Evropës në Serbi dhe pamjet u shfaqën në detaje të fyerjeve që i bërtitën atij.

Abuzimi i pretenduar synonte origjinën e familjes ballkanike të Ibrahimoviç. Ai lindi në Suedi nga prindër nga Bosnja dhe Hercegovina dhe Kroacia.

Megjithëse nuk u shitën asnjë biletë tifozëve për ndeshjen e 32-të, zyrtarët dhe pritësit e klubit të Yllit të Kuq ishin në tribunën kryesore.

Rregullat disiplinore të UEFA i bëjnë klubet vendase përgjegjëse për incidentet brenda stadiumit të tyre. UEFA nuk dha asnjë afat kohor që hetuesi i saj të raportojë në komitetin disiplinor. Milani pret ndeshjen e dytë të enjten pasi barazoi në Beograd 2-2.