Kujdes në ruajtjen e miqësisë së përhershme me SHBA-në!

25.02.2020 15:10:25
Nga Adem Bytyçi
Nëqoftëse forcat kryesore politike në Kosovë ,Pozitë ,Opozitë nuk iu binden Kërkesave të SHBA’së , lidhur me zgjidhjen e konfliktit shëkullor Sërbo ‐Shqiptarë, përkatësisht Kosovë ‐Serbi, Kosova mund ta humb aleatin Kryesor të luftës kundër Serbisë, në ruajtjen e shtetësisë Kosovës , ecila për hirë të së vërtetës nuk dihet se si do të dukej ky shtet pas përmirësimit të rsportëve Serbi, Kosovë, me ndërmjetësimin Amerikano-Europian, sepse këto dy fuqi ose  duhet të zgjidhin këtë nyje të një lufte shumë tragjike në Gadishullin Ballkanikë ,ose edhe vetë  do të marrin pjesë në një  luftë të tillë të përmasave katastrofale ,pêrfundimin e së cilës nuk mund ta parashikojë as kush?!
Kam një porosi për ata që kanë vesh: Serbia përveqtjerash Kosovën e ka humbur në Dejton, pasi Millosheviqi, refuzoi propozimin Amerikanë për mes një ndërmjetëdiesi Serb, për një Autonomi të zgjeruar për Kosovën, ky ishte fillimi kur Serbia ,humbi pêrkrahjen e Amerikês dhe pastaj edhe në Rambuje mbajti të njëjtin qendrim dhe u bombartuar nga NATOJA!
Duhet ta dim se po vijenë ditë të vështira, sepse Amerika ka intesifikuar angazhimin e saj për ta zgjidhur përfundimisht Konfliktin Serbi,Kosovë duke ju afruar një planë paqe të dy shtetëve, prandaj edhe kërkohet një koncenzues national i gjithë spektrit politike në Kosovë ,se si duhet veprua në një situatë hipotetike për të mos humbur miqësisnë me SHBA-në , në këto qaste vendimtare për të ardhmen e shtetësisë së Kosovës dhe antsrësimin e saj në Orgonizatën e Kombeve të Bashkuara!
Ajo që tanimë  dihet historikisht dhe botërishtë, shqiptarët sa herë kanë qenë të Bashkuar sukseset në realizimin e të drejtave të tyre kombëtare dhe njerëzore nuk u kanë munguar as një herë!