Ky është numri i kosovarëve që ende janë në Siri

20.04.2019 10:43:05
Sot në konferencë për media, drejtori i Policisë së Kosovës ka dhënë detaje në lidhje me operacionin për kthimin e 110 kosovarëve nga Siria.

Ai tha se në totalin prej 110 personave që janë kthyer bëhet fjalë për 4 luftëtarë, 32 gra dhe 74 fëmijë , përfshirë edhe 9 fëmijë që kanë humbur prindërit në luftë.

I pyetur nëse kanë informacione në lidhje me numrin e kosovarëve që vazhdojnë të mbesin në zonën e luftës në Siri, Qalaj tha se kanë evidenca të sakte.

Edhe pse sipas tij, vendndodhja e tyre nuk është e qartë, ai tha se atje ndodhen 30 luftëtarë, 49 gra dhe 8 fëmijë.