Largësia mos të na ndaj / Vargje nga Fatime Kalimashi-HOTI

22.01.2021 17:38:38
LARGËSIA MOS TË NA NDAJË
Më flet shpirti me gjithë zemër
Lumturohem kur t’iu shoh të bashkuar
Nuk bëj për emër as për tu vlerësuar
Veç me shpirt afër për t’iu qëndruar
Nuk dua të dallohem nga të tjerët
As nuk dua ju të më veçoni kurrë
Dua endrra të kthehet në të bukurën jetë
Të jetohet çdo ditë në dritën e vërtetë
Dua njerëzit të jetojnë në paqe dhe liri
Dua të ndjejmë për njëri-tjetrin mirësi
Të dhurojmë dashuri pa kufij
Për një jetë plot shpresë e gjallëri
Dua kjo botë të jetë më e drejtë për ne
Për mua për ty për të dashurin Atdhe
Sot kemi nevojë më shumë se kurrë
Të bashkohemi si vëllezër siç ishim dikur
22.1. 2021
FK