LDK  ËSHTË QU  PESHË?!.

25.04.2018 23:32:35

LDK pas anemisë që e pati dhe përplasjeve të shumta mbrenda sajë,por edhe duke e luajtur bishtin here më këtë e herë me ate parti,si dukët ka ardhë pak në vehte,këtë e treguan edhe zgjedhjët e fundit ku LDK mori  27 deputet duke e lane pas PDK.LDK e ka përfshinjë njefarë entuziazmi për te ecë fuqishëm përpara.Por LDK më këtë entuziazëm nuk duhet të tëproi,nuk duhet të qohet peshë,sepse thonë lazdrimi ta thenë qafën.

Nga: Dr Binak Maxharraj

S’ka ditë qe ajo nuk thotë së na jemi keta që jemi,së na jemi Partia më e madhe,së na jemi rritë jemi ba shumë,këtë po na e kendojnë edhe somdazhet e fundit te cilat LDK e nxjerrin të paren,bile do sondazhe e nxjerrin ate si partinë e Parë, ku do ti fitonte deri ne 4o deputët, etj, etj. Më tëprime që si bajnë mirë asajë,pra ka nisë të qohet peshë siç thotë populli.

Por,është edhe një shprehje tjëtër që zakonisht thuhet javash,javash mos merr tourr se po zatetesh n’hu lesh.

Pse, javash, javash?

Sepse ky zgjim nga gjumi i LDK nuk erdhi si ndonjë rezultat  i punës së madhe të sajë,sepse ajo nuk bëri ndonjë punë aq të madhe,nuk beri ndryshime rrenjësore brenda partisë duke e refomue ate,duke e ba njëfarë demokratizimi të mbrendshëm,sepse nje reformim me e shpejtë i saje pa hasë ne pengesa të mbrendshme te njerëzve te moshuar aty,qe nuk kanë ndonjë inercion së si të shkohet përpar,por janë koqitësit e progresit të LDK.

Por,shtytjën qe te ecë përpara LDK nuk ia dha as lideri i saj Isa Mustafa,i cili më ndonjë  pompozitet të rremë e rrembejë LDK,pa e dijtë mirë LDK së kush është ai.Pasi erdhi në krye të partisë,ai bani zhurmë të madhe kundër PDK dhe SHIK-ut.Nuk shkoj gjatë ambicia e tij e la ne lloq LDK,turr e vrap shkoj natën dhe u rrasë ne Partinë e Hashim Thaqit,vetem për tu ba Kryeministër,e la me gojë hapur anëtarësin dhe simpatizuesit e LDK.dhe si kundervlerë ushujza e PDK Hashim Thaqi e mori premtimin nga Isa Mustafa së do ta votonte për President të Kosovës,edhepse kete e kundershtonin disa deputet të.Kjo është ajo e keqëja qe Isa Mustafa ia bëri LDK.por kjo është edhe ajo më e këqeja qe Isa Mustafa dhe vetem Isa Mustafa e bëri Hashim Thaqin President i cili asnje te mirë, por shumë të këqija i solli,po i sjlellë dhe do ti sjellë ketij vendi,sepse ky njeri është i shantazhuar dhe shantazhohet nga të gjithë për çdo ditë.Më vonë derisa,siç po thonë,Isa Mustafa qeveriste mirë,po ai Hashim Thaqi ia futi ndërskamcën edhe e rrexoi hundë e n’buzë për tokë duke ia rrexu Qeverin.

Por,por çfarë,çka e përmirësoi imazhin pak a shumë të LDK?!.

Në përmirësimi i imazhit sadopak të mirë,erdhi si pasojë e freskimit të LDK më disa figura të reja,te afëta,te guximshme siç janë:Abdullah Hoti,Lumir Abdixhiku,Driton Selmanaj të cilët së bashku me te pathyeshmën Vjosa Osmani dhe më te pathyeshmin Anton Quni bënë që LDK ti hapën syt,të shohë më mirë rrugën kah duhet të shkoj LDK.Këta e shastrishën dhe e tmerruan PDK .

Por,në ngritjën e LDK sadopak ndikoj edhe vetë PDK e molisur,e rraskapitur dhe humbja e autoritetit te sajë në popull,për shkak te keqmenagjimit të shtetit,vjedhjeve,korrupcionit,krimit të organizar në të gjitha nivelët , të afarave te ndryshme korruptive si ajo e Zan Zibarit,afera Pronto qe e tronditi krejte Kosovën e më gjerë, për shkak të njërëzve të padijshëm dhe të paedukat dhe pakulturë elementare të lidershipi të kësaj Partije bëri qe shumica e popullit ia këtheu shpinen,duke e drejtuar shikimin nga LDK-ja.

Si të shkohet tutje?.

LDK është Parti e moçme,e para që ia këtheun shpinën regjimit serb,organizoi jetën paralele te shqiptarëve karshi atij Serb,e shpalli pavarësinë dhe Kushtetuten e Kosovës,pati ne gjirin e saj mbi 700 mijë anëtar,gadi i krejtë populli frymonte me LDK dhe Liderin e saj te Madh Dr Ibrahim Rugovën.Por,pas vdekjes së Liderit Ibrahim Rugova,LDK siç diqysh e humbi orijentimin,nuk dinte të gjindej në hapesirë,ate e mesyen kaqejt e saj perë ta rremby,ata edhe e ndan ne dysh,me ç’rast LDK përjetoi katrahurat me të këqija në jetën e sajë.Çka tutje?

Pasiqe LDK u këndellë pak,ajo duhet të mendoi për të ardhmën se si të mobilozohet,por para së te mobilozohet duhet te reformohet,duhet te banë ndryshime nga mbrenda.Ajo tani ka njerezë të rinjë te dijës,te sheknces,trima të vendosur,që nuk tutën askujt,por që ia shtinë tmerrin gjithëskujt,ata nuk dijnë për kompromise qe ia marrin “fytyrën”LDK,nuk janë te korruptuar,por qe janë te zotet ta marrin ne dorë fatin e kësaj Partie dhe ta qojnë drejtë fitoreve te saj duke ia rritë e ngritë namin qe dikur e kishtë kjo Parti.Ne mesin e ktyre trimave dhe trimreshave te cilëve duhet me ua lanë në dorë fatin e LDK-se janë:Vjosa Osmani,Anton Quni,Avdullah Hoti.Lumir Abdigjiku,Driton Selmanaj,Naser Rugova,Arben Gashi e të tjerë,sepse këta janë ataqe dijnë se çka donë dhe kurr nuk e “tradhëtojnë”LDK për interesa te tyre përsonale.Nese këta njerez e marrin,dhe duhet ta marrin nen udheheqeje LDK,LDK e presin ditë të mira,e pret triumfi i këthimit ne pushtet dhe lavedia e dikurshme.

Kurse porosia ime është?.

Që njërëzit e moshuar,te moqem si Agim Veliu,Haki Rugova,Lutfi Hazir etj. ti shuajnë ambicjet e tyre për udheheqjën e Partisë sepse puna dhe lavdi i tyre ka përfunduar,mos te luajnë lojen e brrylave brenda Partisë,por ne mënyrë të dinjitetshme te leshojnë rrugë qe me ne fund te mbesin hala si njerez te rrespektuar të LDK.Këtë e kërkon koha,këtë e kërkon anëtarësia,këte e kërkon elektorati i saj.