Macron i bën thirrje Erdoganit që ta ndalojë sulmin në veri të Sirisë

26.02.2018 17:20:43
French Economy and Industry minister Emmanuel Macron is pictured during a press conference following a meeting amid a crisis in France's agricultural sector in Paris on February 8, 2016. French farmers have carried out a string of demonstrations for nearly two weeks against the falling prices of their products, demanding structural measures to strengthen price rates. / AFP / PATRICK KOVARIK (Photo credit should read PATRICK KOVARIK/AFP/Getty Images)
Presidenti francez Macron i ka bërë thirrje presidentit Erdogan që ta ndalojë sulmin në Afrin të Sirisë.

Thuajse dy javë më parë Turqia kishte dërguar trupa për t’i luftuar të ashtuquajturit terroristët kurd.

Sipas informative të ushtrisë turke ata kanë arritur ta vënë regjionin nën kontroll.

Gjithashtu bëhet e ditur se rreth 33 ushtarë turq janë vrarë gjatë sulmit.

Përveç kërkesave për ndalimin e sulmit Macron ka thënë që janë duke u vëzhguar për përdorim të armëve kimike dhe strategjitë ndaluara të luftës.