Mali i shenjtë i Mirditës (Video)

18.12.2017 00:54:04

Sot mbi tokë nuk duket më asgjë, por dokumentet tregojnë se aty dikur ngrihej një vend i shenjtë me histori të jashtëzakonshme që nuk duhet humbur.

Fjala është për Oroshin, komunë në Rrethin e Mirditës në Shqipëri. Maja e këtij rajoni konsiderohet si vend i shenjtë për banorët. Banorët besojnë se është vend bamirës për njerëzimin.

Studiuesit thonë se në mesjetën e hershme ky ishte një nga vendet kryesore të krishterimit.

Por, cila është historia dhe çfarë fshihet pas saj?

Për detaje, shikojeni videon e plotë të dokumentarit të gazetarit Marin Mema.