Mbi 60 milionë persona të infektuar me Covid-19 në botë

26.11.2020 17:51:26

60 milionë e 920 mijë e 120 persona raportohet të jenë të infektuar me virusin Covid-19 në Kosovë.

Sipas faqes botërore të statistikave, deri tani 1 milionë e 430 mijë e 555 persona kanë vdekur si pasojë e këtij virusi, ndërsa 42 milionë e 204 mijë e 872 persona janë shëruar nga ai.

Amerika prinë me numrin më të madh të rasteve të infektuara, me gjithsej 13 milionë e 148 mijë e 994 raste dhe 268 mijë e 421 viktima, pastaj India me 9 milionë e 288 mijë e 665 raste, Brazili me 6 milionë e 166 mjë e 898 raste, Rusia me 2 milionë e 187 mijë e 990 të infektuar, Franca me 2 milionë e 170 mijë e 97 raste, Spanja me 1 milionë e 622 mijë e 632 raste, Anglia me 1 milionë e 557 mijë e 7 raste, Italia me 1 milionë e 480 mijë e 874 raste, Argjentina me 1 milionë e 390 mijë e 388 raste dhe Colombia me 1 milionë e 270 mijë e 991 raste.

Vetëm në Kosovë, numri total i rasteve pozitive ka arritur në 37 milionë e 28, nga 137.872 persona të dyshimtë në virusin SARS-CoV-2.

Deri tani, 963 persona kanë vdekur nga ky virus në vend.