MË NË FUND FOLI AKADEMIA E SHKENCAVE TE KOSOVËS

13.02.2019 00:02:20

Nga: Binak Maxharraj

-Akademia doli haptas kundër Kryetarit te sajë Nexhat Dacit
-Presidenti i Kosovës Hashim Thaçi mbetet te deklarohet së a është me
Akademikët apo më Baton Haxhiun.

Akademija e Shkencave e Kosovës më ne fund foli rreth gjurulltisë qe
po e banë Presdienti i Kosovës rreth Kufijve te Kosovës.Nuk e përkrah
Presidentin për iden e tij rreth ndarjes,coptimin apo korigjimin e
kufijve.Thotë kjo është tezë e moçme e Serbisë ne te cilën Kosova nuk
guxon te shkelë.

Pesha e njezëzve te ditur,të Akademikëve gjithëkund në botë
respektohet,sepse rezonojn drejte,gjerat i thonë shkenctarisht,jo më
toki voke politike te tipit Thaçi-Vuçiq.

Akademia e Shkencave të Kosovës u distancu edhe nga Kryetari i sajë
Nexhat Daci i cili rreth kufirit i doli ne krah haptas Hashim
Thaçit.Akademikut Daci dihet se moti i janë përzi krrabat midis
politikës dhe shkencës.Por Akademia me te drejtë u distancu nga ai.

Presidenti Hashim Thaçi hala nuk ka folë për qendrimin e Akademisë së
Shkencave të Kosovës.

Presidenti i Kosovës Hashim Thaqi hala nuk është deklaruar haptas së a
është me Akademikët apo më Baton Haxhiun.