Medvegja me nëntokë me ari (547 milionë tonë) dhe Bujanovci mbeten nën Serbi, Presheva me fshatra me Kosovë

02.02.2019 19:24:43

Në rrjetet sociale u shfaq i ashtuquajturi zgjidhje për Kosovën . Detajet e dyshuara të përcaktimit sipas të cilit Presheva dhe 6 deri në 8 fshatra duhet t’i përkasin Kosovës në këmbim të Leposaviqit, Zubin Potokut dhe Zveçanit, ndërsa Bujanovci do t’i bindet statusit të veçantë brenda Serbisë.

Marrëveshjet duhej të nënshkruheshin brenda gjashtë muajve.

Sipas këtij dokumenti të shpërndarë gjerësisht për rrjetet sociale, Serbia dhe Kosova do të ndajnë territorin. Thuhet se ata janë duke iu referuar burimeve nga “disa media shqiptare” te sponsorizuara nga Thaçi.

PIKAT e diskutueshme:

-Presheva, deri ne Klinike i bashkohet Kosovës

-Kufiri te ndodhet pranë Bilacit

-Bujanoci merr një status të veçantë si një distrikt special

-Mitrovica ka një status të veçantë si një distrikt i veçantë

-6 nga 8 fshatra përreth Medvegjës di t’i bashkohen Kosovës

-Korridori 10 do të shpallet një “Rrugë e Mbrojtur” ndërkombëtarisht

-Liqeni Gazivode do të privatizohet për 99 vjet (një kompani angleze) dhe do të ketë një status të veçantë

-Trepça është duke u privatizuar për 99 vjet dhe do të ketë një status të veçantë

-Kishat serbe janë po aq të pavarura sa Hilandari

-Zveçani, Zubin Potoku dhe Leposaviqi do jenë pjesë e Serbisë

-Dëmtimet e luftës në mes të Kosovës dhe Serbisë do të falen

-Serbia do ta njohë Kosovën nën emrin e Kosovës

-Forcat e NATO-s do të kenë një mandat prej 33 vjetësh

-Baza afër Bujanocit bëhet pjesë e Kosovës

-Bondstil bëhet baza ushtarake e NATO-s

-Marrëveshja e miqësisë midis Kosovës dhe Serbisë do të nënshkruhet në Uashington brenda 6 muajve.(edhe pse Thaçi e kishte thënë në mars)

Siç shihet nga ky “plane” Medvegja me nëntoke plot ari dhe Bujanoca mbeten nwn Serbi, Presheva me 7 katunde me Kosovë. Sikur qe fshatrat mw të pasur nw Kosovë me ari po i jepen Serbisë. Kësaj i thonë ndërrim ose tregwti me tokat shqiptare. Thënë shkurt këtu Serbia asgjë s’ka humbur thjeshte ka fituar, gati 20 për qind tw Kosovës.

Në Medvegjë, vendbanim ky shqiptar, zbulohen 547 milionë ton ari

Një ndërmarrje me emrin “Dunav mineral” në një vendbanim shqiptar me emrin Tularë në komunën e Medvegjës, ka zbuluar miliona tonë ari dhe bakër. Sipas Yellow Creek, thuhet se aty ka 547 tonw mininerale prej ari, njofton “Presheva Jonë” duke ju referuar një raporti ndërkombëtar.

Beogradi krenohet me arin e shqiptarëve nga Kosova dhe Medvegja. Serbia ka rezervat më të mëdha të arit në Ballkan?!

“Në këto depozita është përcaktuar përmbajtjen e 0.22 gram për ton ar dhe 0.23 për qind bakër. Kjo është 1.260.000 ton bakër dhe 120 ton prej ari, ka deklaruar Menaxheri për hulumtime Research Phil Fox.

Ai ka shpjeguar ne vazhdim se “duke pasur parasysh rezultatet inkurajuese, ne jemi duke vazhduar me zhvillimin e studimeve të vlerësimit ekonomik për vlerësimin e ndikimit në mjedis, studimet teknologjike dhe metalurgjike, dhe studimet sociale. Rezultatet preliminare të studimit priten deri në fund të këtij viti”.

“Minerale Danubit” është një kompani e regjistruar në Serbi me kapital kanadez dhe punëson rreth 30 njerëz.

Ne vazhdim agjencia e lajmeve “Presheva Jonë” ka shkruar se pas këtij zbulimi tw kësaj pasurie nëntokësore të milionatoneve me ari në vendbanimet shqiptare, krejt e kuptueshme pse viteve te fundit në këto vise shqiptare të njohur si Kosovë Lindore u bënë spastrime etnike qe ne fakt dikur Medvegja ishte e banuar me shumice shqiptare, kurse sot as pakice, vetme me 400-500 shqiptare e jo si dikur qe kishte 4000-5000 shqiptarë ?!