Ministri i Drejtësisë nisë hapat konkretë kundër krimit të organizuar dhe korrupsionit

13.09.2017 17:06:36

Ministri i Drejtësisë, Abelard Tahiri, ka ndëmarrë hapat e parë për të përafruar ndryshimin e Kodit Penal, Kodin e Procedurës Penale dhe Ligjin për Konfiskimin e Pasurisë si akte ligjore të domsodoshme për luftimin e krimit të organizuar dhe korrupsionit.

Përmes një statusi në llogarinë e tij në Facebook, Tahiri ka sqaruar se për këta hapa i ka njoftuar në takime të ndara sot edhe shefen e BE-së dhe atë të EULEX-it në Kosovë.

“Sot në takime të ndara pata rastin të pres Shefen e Zyrës së BE-së në Kosovë, znj. Nataliya Apostolova dhe Shefen e Misionit Evropian për Sundim të Ligjit, EULEX, znj. Alexandra Papadopoulou, me të cilat ndamë pikëpamjet tona për vazhdimin e progresit në fushën e drejtësisë, sundimit të rendit dhe ligjit si dhe luftës kundër krimit të organizuar dhe korrupsionit. I falënderova për ndihmën dhe kontributin që këto dy misione kanë dhënë dhe vazhdojnë të japin për Kosovën. Njëherit, i njoftova edhe për hapat e parë që kam ndërmarrë duke përafruar tre nisma ligjore të nevojshme, përkatësisht ndryshimin e Kodit Penal, Kodit të Procedurës Penale dhe Ligjin për Konfiskimin e Pasurisë, në mënyrë që agjenda legjislative të avancojë bashkë me përkushtimin tonë për luftë të pa kompromis kundër krimit të organizuar dhe korrupsionit”, ka shkruar Tahiri.

abela1