Mos pyesni çfarë mund të bëj vendi juaj për ju, pyesni ju çfarë mund të bëni për vendin tuaj”

30.05.2020 09:24:48

Thënie nga John F. Kennedy

Sigurisht që është punë e madhe, por nuk e njoh asnjë i cili mund të e bëjë më mirë se unë.”

“Rruga më e mirë e përparimit është rruga e lirisë.”

“Injoranca e një votuesi në demokraci dëmton sigurinë e të gjithëve.”

“Koha për ta riparuar çatinë është kur dielli është duke ndritur..”

“Shtetet e Bashkuara duhet të lëvizin shumë shpejtë për të qëndruar në vend.”

“Gjërat nuk ndodhin. Gjërat janë të krijuara që të ndodhin.”

“Ata të cilat nuk kanë frikë të dështojnë tmerrshëm mund të arrijnë shumë.”

“Ata që e bëjnë revolucion paqësor të pamundshëm do ta bëjnë revolucionin e dhunshëm të pashmangshëm.”

“Ne duhet shfrytëzuar kohën si mjet, jo shtrat.”

“Ne do të dëshirojmë të jetojmë siç kemi jetuar më parë, por historia nuk do ta lejojë këtë.”

“Ne filluam lundrimin në këtë det të ri sepse në të ka dituri për tu fituar.”

“Ne nuk duhet harruar se arti nuk është formë e propagandës; është formë e së vërtetës.”

“Na duhen njerëz të cilët mund të ëndërrojnë gjërat që asnjëherë nuk kanë ekzistuar.”

“Ne duhet gjetur kohë që të ndalojmë dhe t’i falënderojmë njerëzit të cilët ndryshojnë jetën tonë.”

“Atyre që u jepet shumë, nga ata shumë kërkohet.”

“Një person mund të bëj ndryshim, dhe të gjithë duhet provuar.”

“Një lajthitje nuk bëhet gabim në një kohë që nuk refuzon të e përmirësosh.”

“Batica në rritje ngrit të gjitha anijet.”

“Udhëtimi njëmijë milje fillon me një hap.”

“Krizat e mëdha prodhojnë njerëz të mëdhenj dhe punë me kurajë.”

“Të gjithë ne nuk kemi talent të njëjtë, por të gjithë ne duhet të kemi shans të njëjtë të zhvillojmë talentin tone.”