Në Gjykatën e Apelit filluan punën dhjetë gjyqtarë të rinj

14.01.2019 14:17:18

Nga e hëna Gjykata e Apelit do të ketë dhjetë gjyqtarë më shumë. Halide Reka, Drita Rexhaj, Hunaida Pasuli, Milena Djeriç, Bujar Muzaqi, Mehmet Ndrecaj, Arsim Hamzaj, Faton Ademi, Liridon Maloku dhe Enes Mehmeti, janë emrat që do t’i bashkëngjiten, gjykatës së shkallës së dytë.

Më ta numri i përgjithshëm i gjyqtarëve (përfshi edhe Divizionin në Mitrovicë) në këtë institucion arrin në 51.

Kryetari i Gjykatës së Apelit, Hasan Shala u shpreh optimist se më angazhimin e tyre, numri i lëndëve të pa zgjidhura, të trashëguara ndër vite, do të bie dhe si rrjedhojë procedurat do të shkurtohen.

9 nga 10 gjyqtarët e rinj, do të punojnë në divizionin civil të  Departamentit të Përgjithshëm, Ndërsa njëri nga ta, në Departamentin Ekonomik.