Ne jemi atdheu/ Vargje nga Flora Ahmeti Muriqi

20.01.2021 22:49:13
Ne jemi atdheu
Mos me quaj diaspore?
Mos me quaj as mergate!
Mos me quaj me nofka fyese
As shac e as gerrnaq!
Me quaj vetem moter apo vella
Ne te dy kem nje toke, kem nje dhe, nje atdhe!
Ne kem ikur, jem larguar!
Nga shume vuajtje te pervluar
Se dhembja eshte e rend pa u ngushlluar!
Kem derdh lote, gjake, e djers ne dhe te huaj
Mos na quani me emra e nofka
Se une jam vet Atdhe, jam nga ai dhe ku kam le.