Në Rheda të Gjermanisë vazhdon gjendja e rëndë, ushtria e policia në rrugë

27.06.2020 13:54:31

Nga Lejla Hoti

Dhjetra shqiptarë nga Kosova  të punësuar në fabrikën e mishit TONNIES në Rheda  tashme të izoluar dhe të dëshpëruar, sepse kërcenohen nese e thyejne izolomin

Makinat e tyre i thyejnë e në shumë raste edhe gomat ua shpojnë .,përsonat e këtij qyteti denohen deri ne 25 mije euro nese dalin jashtë zones se tyre, këta shqiptarë të lanun ne mëshirën e kohës janë shume të zhgenjyer .E  Ambasada  e Kosovës , as që kujtohet për këta bashkëatdhetarët. thekson dr Hoti..

Ushtria policia  dhe kryqi i kuq u  ka dalë në ndihmë qytetarëve, shumë ekipe mjeksore janë duke ua bërë trstin e Covid19 si shihet edhe në fotot  e më poshtme.

Pronari i firmes TONNIS, Clemens Tönnies, është edhe president i Schalke 04

ka marrë përsiper qe tu ofroje mbeshtetje gjithë banorëve  të zones në Rheda të cilet duan ta bejnë testin e covid19..

Rheda  dhe banoret e saj nuk dihet ende edhe sa kohë do jetojnë këtë trishtim qe u përhapë bashkë me virusin Covid 19/ fokusi.org