Ne rolin e analistit pa receptor apo me receptor selektiv

15.02.2021 15:00:18
Eshte per keqardhje qasja e “analisteve ” ne disaTV te Kosoves, me pak perjashtime, shumica nga keta “analiste” jane kaq idhnak te skajshem e nihiliste karrshi vullnetit te popullit – votes se tij, me debate koti e kozmetike. Ne vend te nje qasjeje konstruktive qe nderon e respekton vullnetin e popullit, ne shenje falenderimi per fitoren meritore te nje subjekti politik – VV, me kontributin e jashtzakonshem te qytetareve te Kosoves, keta hane kohen e vemendjen tone kot. Kjo qasje e paqyteteruar e ketyre “analisteve ” nuk e ndihmone mendimin kritik, sepse i mungon permbajtja kritike dhe dija per kete qasje. Per me keq, me perjashtime, keta “analiste” jane edhe te zhurmshem, madje edhe cinik e improvizues, konform interesave te grupeve politike qe ata perfaqesojne. Bile jo shume per interesat e grupit sa per xhepat e tyre.
Kur fitorja eshte meritore, nuk ka nevoje per analiza koti, sepse nuk po e zbulojne te panjohuren per nje rrezik masiv, por po konfirmojne deshiren e tyre per ta demonstruar “kujdestarin” e te padukshmes apo xhokerin e te fortit per pak dukje apo dalja nga anonomiteti i strucit.
Te shpresojme qe keta “analiste ” me perjashtime, ashtu qysh u ulen ne keto tryeza debatesh tash sa kohe, me apetite per te fituar publicitet e pranim pa taban, ashtu edhe do te harrohen. Çdo individ dhe grup e mbrone puna me rezultate te qendrueshme dhe jo nenshtrimi ndaj interesave te te tjereve per qejfet e pazaret e huaja apo te grupit.