Në Unionin Global të Poetëve Shqipëtarë u pranua poeti korçar Luan Kalana

16.04.2019 17:51:35

Ditë me parë në ,,Unionin Global të Poetëve Shqipëtarë” u pranua antari më i ri, z.Luan  Kalana. puna e paloldhur dhe veprimtaria e këtij  atdhetari e bënë qe vargu i tij të lexohet më shumë interes po thuaj në të gjitha anët në Kosovë, Shqipëri  edhe në Amerikën e larget, ku do qe ka shqipëtarë./fokusi.org/

Luan   Kalana  I Lindur ne Korce me 1948, me pas rritur dhe shkolluar ne Tirane.
Ne vitete e rinise kthehemi ne Vishocice, Devoll dhe qe nga viti 1997 është më familja në Amerikë ,sot ne Florida USA.
Ka mbaruar studimet pedagogjike Tiranë ,me pas shkollat e larta për Gjuhe letersi dhe për Filozofi.
Ka punuar Mësues në Shqipëri, në Pogradec dhe në Korçë për tre dekada.
Ka kryer studime të mirefillta gjuhesore dhe ka qëne pubilicist vullnetar në shtypin e kohës

Krijmtaria;

-Devool Albani-sprove
-DevollShqiperi-2-perjetime
-Prelud Krenarie-mozaik letrare
-Atelie e Shpirtit-jeteshkrime
-dhe disa novela.
-ka perkthyer një libër për Mother Terezen dhe një Eagel Albani ..
-Antologji poetike 1 dhe 2 për Gj.K. Skendebeun dhe Isamail Qemalin.
Librat e tij janë në invetarine Biblotekes te Kongresit Amerikan, washington DC SHBA.
Nihet dhe eshtei afrirmuar ne mediat letare amerike si publicist amerikan=shqiptar. /fokusi.org/