Nësër në Berlin dueli i ashpër midis Albin Kurtit dhe Hashim Thaqit

04.12.2019 19:33:40

Nga: Binak Maxharraj

Me inicijativën e Ambasadorit Amerikan ne Gjermani dhe njeheri Ndërmjetesus i Presidnetit Donal Trump është ba e mundur takimi midis dy liderve te Kosoves Albin Kurtit dhe Hashim Thaçit.

Këta dy lider te Kosoves kanë qendrime aq te medha politike sa që edhe është zor te zbutën sado pak,sepse Hashim Thaqi njihet njohet si njeri i shantazhuar qe për këto dy-tri vite e fundit e solli verdallë Kosovën ne arenën nderkombëtare duke i shkaktuar dame te pariparueshme vendit duke bashkpunuar me njerezit e sojit ruso-serb.Në dialogun me Serbin i cili turpërishtë hyri pa asnjë kushte,anipse Serbia ka kryer gjenocid ndaj popullatës shqiptare,e ka ba rremuaj ekonomin e Kosovës dhe i ka ndjekë mbi 800 mije shqiptare nga Kosova.

Të gjitha këto për Thaçin nuk ishin asgje i cili si i shantazhuar nga Serbia hyri pa kushte ne dialog me Serbin bile as pa kerkim falje,duke i sjellë Kosovës Mareveshje te demshme.Por ky njeri shkoi aq larg sa qe e vuri ne loje edhe sovranitetin e Kosovës i cili po te mos ndalej Kosovën do ta copëtonte.

Më këto dhe shume te tjera ia qiti faqen e zezë Kosovës në arënën ndërkombëtare,ia humbi imazhin e sajë,duke e lejuar qe ne këtë dialog Serbia,anipse agresore,ta merrë primatin sikur ajo te mos kishte bë gjenocid ne Kosovë.Të gjitha këto ndikuan qe bota te krijoj hyti së çfarë po ndodhë ne te vertetë ne Kosovë,kah po shkonë ajo,çfare ndikuan edhe ne ndaljën e njohjeve,bile pati edhe çnjohje bukur te mëdha.

Albin nësër ne Berlin duhet të jeshë i pa kompromisë ndaj Thaçit i cili është i njohur për dredhitë dhe eskivimet e tij Neser kësaj figure te komprimituar te Kosovës në Berlin duhesh ti japish leksikon, mat, siç thuhet me dy tre poteza sepse je një figurë e pakorruptuar je arre e fortë qe nuk thyhesh qe ia do te mirën vendit, ndaj atij i cili për te gjitha keto vite se bashku me Partin e tij u korruptuan deri ne maksimun, duke e mos luftuar fare korrupcioni qe si shkas pati edhe mosliberalizimin e vizave.

Albin neser në takim me Richard Grenellin duhesh te ia thuash te verteten për zhvillimet e pasluftes ne Kosovë,duke e apostrofuar Thaçin i cili se bashku me partin e tij,benë qeverisje te keq duke e shkaterruar vendin ne te gjitha fushat e jetes, si ekonomin, arsimin, shendetesin duke e keqpërdor paran taksapaguesve, me afera dhe skandale politike e deri te ndjekja pa baza ligjore te shtetasve turk nga Kosova.
Albin unë e di së ti e ke guxim qe neser te thuash te vertetën ne këtë takim,sepse e verteta është ne anën e juaj.

Une e di se do ta bëjë këtë,këtë e ke pëer obigim nga vota e popullit i cili ta besen për te luftar te keqen qe u mbollë ne këtë truall qe 20 vite.Populli ta dha besën dhe mandatin qe ti ndihmojsh atij nga kjo katrahurë e mbjellur me vite në Kosovë nga bandat përmes afareva dhe skandaleve korruptive.

Nëser te uroj sukses te dalish fitues,duke ia treguar të gjitha këqijat qe i ak be Hashim Thaçi për te gjitha këto vite,sepse e verteta është ne anën tende.