Njihuni me robotin që i kupton ndjenjat njerëzore

30.10.2016 01:08:37

Njihuni me Pepper, robotin njerëzor i krijuar nga Bruno Maisonnier, një francez i cili në vitin 2005 lidhi një marrëveshje me një kompani të quajtur Aldebaran me objektiven për të ndërtuar një robot i cili do t’ua lehtësonte jetën njerëzve.

I prodhuar në Paris, Pepper është roboti i parë i cili i kupton ndjenjat njerëzore dhe reagon ndaj tyre. Ai kushton 8.000 dollarë, për pronarët privatë dhe 16.000 për pronarët e bizneseve, pasi që ka një punë më të ndërlikuar.

Roboti posedon tri këmbë, të cilat i ndihmojnë atij që të lëvizë në çfarëdo drejtimi që të dëshirojë pa u ngatërruar nëpër gjëra dhe gjithashtu gishtat e dorës.

Pepper mund t’iu dhurojë përqafime dhe mund ta vërejë se kur jeni e lumtur dhe kur e mërzitur dhe të reagojë në bazë të kësaj duke ua rikthyer disponimin.