Numrat e të infektuarve sa vinë dhe rriten, marrja e vaksinës…

02.04.2021 12:03:44
Shkruan: Mr Kosovare Gjevukaj
Psikologe klinike Pandemia edhe perkunder masave preventive qe po merren ne bote, edhe ne Kosove, dita dites po rritet numri I te infektuareve. Koha e gjate e virusit në mesin tonë, duket se gjithnjë e më shumë po e merizitë njereit duke mos e pasur kujdesin e duhur të mbrojtjës nga COVID 19. Po shihen njerëz në grupe dhe në tubime, të cilët nuk po bjnë kujdes të duhur që të mbrohen nga murtja e shekullit.Kjo po rrite edhe numrin e tayre që po vdesin duke marra përmasa shqetësuese. Për asrye së po rritën numrat e të infektuarve, mundësia e mbrojtjes dhe e reduktimit të përhapjes së virusit është marrja e vaksinën, e cila ka filluar për punëtoret shëndetësor si më të rrezikuarit, dhe pritet që vaksinimi të vazhdon edhe për kategoritë tjera më nevojtare. Duhet te heqën dilemet e marrjës së vaksinave siq po shtrembërohen shpesh gjerat lidhur më këtë temë. Vaksina nuk përmban organizma të gjallë, nuk është kërcënuese për personat që e marrin . Ata që kanë alergji të ndryshme nuk duhet ta marrin, gratë riprodhuese, shtatzëna dhe ato gjidhënëse duhet të marrin informacione lidhur më vaksinimin. Vaksina do të ndihmojë që të mos infektoheni nga Covid-19, duke krijuar imunitet në organizëm. Pastaj marrja e vaksinës ndikon shumë edhe në anën psikologjike dhe të sigurisë në mesin e qytetarëve.