Parlamenti i Estonisë, për herë të parë ka zgjedhur një grua në postin e presidentes.

03.10.2016 18:08:45

Kersti Kaljulaid, 46-vjeçare, ish anëtare e Gjykatës Evropiane të Auditimit, ka fituar 81 vota nga 101 anëtarët e parlamentit.

Kaljulaid do të zëvendësojë në këtë post Toomas Hendrik Ilves. Presidentja e sapozgjedhur mbështet thirrjet e paraardhësit e tij për rritjen e prezencës së NATO-s në rajonn e Baltikut dhe vazhdimin e sanksioneve kundër Rusisë për shkak të konfliktit në Ukrainë.

Në vendet Baltike, presidenti ka një rol simbolik.