Pas rezultateve të një testimi masiv për coronavirus, Hong Kongu vendos për të hapur baret, parqet dhe pishinat

15.09.2020 11:51:31

Hong Kongu do të rihapë baret, pishinat dhe parqet nga e premtja pasi zbuti kufizimet e vendosura shkaku i coronavirusit pasi testimi i gati dy milionë njerëzve në një program të organizuar nga qeveria kineze gjeti vetëm 42 raste.

Sipas mediave të huaja, njoftimi nga sekretarja e shëndetit të qytetit, Sophia Chan, vjen disa ditë pasi rajoni special administrativ kinez rihapi palestrat dhe vendet e argëtimit dhe rriti numrin e njerëzve të lejuar për t’u mbledhur në katër.

Megjithatë, ndalimi i grumbullimeve të më shumë se katër personave mbetet në fuqi ashtu si ndalimi i njerëzve që vizitojnë plazhet publike ndërsa autoritetet bëjnë thirrje për vigjilencë.

“Ne i bëjmë thirrje publikut që të mos jetë i vetëkënaqur dhe të mos tregojë kujdes”, tha Chan.

Hong Kong ka zbuluar 4,976 raste të virusit që u shfaq në Kinën qendrore në fund të vitit të kaluar me 101 vdekje.

Lirimi i masave vjen pasi një program i testimit masiv të udhëhequr nga Kina ekzaminoi 1.8 milion njerëz – pothuajse një e katërta e popullsisë së Hong Kongut – me 42 infeksione të gjetura, duke përfshirë 5 raste përmes gjurmimit të kontakteve.