Politikanë e ushtarakë në funksion të shtetit ligjor nese duam paqe dhe stabilitet në vendit tonë

12.04.2019 09:59:38

Nga Xun Çetta

Ushtarakë e ushtri të shteteve stabile, tërë jetën mësojnë doktrinat ushtarake të luftës dhe duke qën si shtet stabil fal politikave të mira dhe shtetit ligjor, më shekuj nuk kanë luftë. Edukata ushtarake e profesionit tyre të lartë nuk i bënë ata ushtarak që të shtrojn pyetjën, pse më shekuj në gjenerata nuk po perjetojn luftën ?…

Në këtë kuptim, shumë veprimtar, luftetar e politikanë në vendin tonë të çliruar nuk do duhëj të shtrojnë pyetjën pse nuk janë në majat e pushtetit të vendit tonë të lirë, rëndësi ka të bëjnë dhe ruhet liria, të ruhen frytet e çlirimit të vendit tonë.

Neve mjërisht po na mungon kjo kulturë politike pikërisht pse nuk po bëjm shtet ligjor, pra produkt ky i politikanvë të këqinj të quajtur të luftës në bashkëpunim më politikan të cilët nuk e kishin parë ëndërr çlirimin e vendit e lere më të bëjë duiçka në këtë fushë veprimi politikë. Ne na presin obligime dhe ndryshime të mëdha nëse duam ti arrijë synimet tona si komb ku politikaë e ushtarakë do duhën të vihën në funksion të shtetit ligjor nëse duam paqe dhe stabilitet në vendit tonë.