Portret memorial për prof.Ylber T. Beshi

04.11.2019 11:14:23
Nga Luan Kalana

prof.YLBER T. BESHI -Mendje ndrituri,i paharuar mes nesh
Ajka e intelektualeve emigrante,-Ambasdore e Shqiperise ne USA.
(marre nga Libri “DEVOLL-ALBANIA-panorame” -L.K.fq.245.,
Intelektualet Shqiptare-Ambasadoret e emigranteve ne USA.)
prof.Ylber T. Beshi -I paharuar mes nesh, perkthyes mjeshter i frengjishtes dhe anglisht, mik i te gjitheve
-Me dhimbje dhe hidherim u befasuam nga lajmi trondites , per vdejkjen e papritur ne moshe te re, te mergimtarit intelektualit te shquar patriot e humanist, Prof .Yleber T. Beshi ne Waterbury ,Connecticut USA.
Miku dhe kolegu yne i urte ,i papertuar ne ndihme te shqiptareve, aktivist i palodhur nje shembull simbol i intelektualit te kompletuar,te qytetarit bilishtar, pishtar Devolli.
Kam shkruar gjate portretin e tij ne librat e mij dhe kujtimet per 10 vjet qe jetuam bashke ne Waterbury CT. Ngushellime te thella Familjes dhe gjendemi shpirterisht prane jush,bashkeshortes Eves, vajzes Hajrolda, djalit Albit dhe pjesterve te afermeve te familjes miq e shoke te tij.
Familja Kalana, Florida USA.