Preshevës nuk i duhen përçarjet

15.05.2018 22:53:39

Shkruan: Refik HASANI

Sot, mbajtja e seancës së IV-të të Kuvendi Komunal të Preshevës ende pa u mbushur një gjysmë viti të kësaj legjislature e që doli prap pamundësi që të funksionoj dhe reflektoj në interes të gjithëve. Më datën 24 dhjetor të vitit të kaluar u mbajtën zgjedhjet për të cilat u përsëritën mbrenda një viti.

Në vendë të kompenzohet koha e humbur ky Kuvend vazhdon duke shpenzuar kohë dhe aq energji në mes veti. Edhe pse do të duhej të vën e drejtojnë fokusin në përmirësim e kushteve të përditshme që përballen si një komun me e pazhvilluar dhe me një diskriminim. Kuvendi dhe Kryetari i Komunës në vend që të jen shembull për Bujanocin dhe Medvegjën ato përplasen dhe kështu prap vëhen në pykëpyetje funksionimi i kësaj legjislature.
Të gjithëve të kësaj legjislature ju bëj apel që t’i lën me një anë inatet partiake dhe të mos harrojn se jan nën administrimin e Serbisë. Jan kandiduar dhe kan mandatin për të mbrojtur popullatën e jo kështu me ndasi të mëdha. Kështu i kontribohet që popullata e kësaj Komune sa më shumë do të lëshojn trojet e tyre. Preshevës nuk i duhen përçarjet dhe ndasit e tilla sikur sot.
Nëse vazhdohet kështu do të thellohen këto ndasi, do të jetë shumë e dëmshme jo vetëm për Preshevë por edhe për mirëqenien e kësaj krahine shqiptare dhe do të trashet diskriminimi dhe do të rritet zbrazja dhe humbja e përspektivës.

15.05.2018