Provokim lirie/ Vargje nga Nexhat Rexha

12.03.2020 12:48:01

PROVOKIM LIRIE

Hijenat bashkë me dinosaurët po dalin
Po dalin nga rrasat e gurëve
Për të kafshuar lirinë
Me gjuhën e nëpërkës

Nga lartësitë po gjuajnë balona
Të frymëmarrjes së munguar
Në kohën kur retë kërcasin unshëm
Dhe varret trishtohen tmerrësisht

Mashtruesit paturpsisht përtypin rrezet e diellit
Lëpijnë pjatat me gjuhën e heronjve
Lakmin vjedhin në epitafet e amshmit
Shndërrojnë faqet e bardha në të zeza

Lirinë po e vështrojnë nga qielli
Si guaca komandatësh përqark
Shkelin mbi lirinë pamëshirshëm
Mbyllin shtigje verbërisht brenda vetes

Këto karriget paspavarësisë
Po i hajnë kohët tona
Si provokim se liria jemi ne
Apo carët ende po diktojnë vonesën tonë

11 mars 2020